Sekretesspolicy & Dataskydd

Ladda ned som PDF | Skriv ut

Bästa besökare på vår hemsida

Vi värdesätter ditt förtroende!

De personliga uppgifter som du lämnar till zooplus AG, Sonnenstraße 15, 80331 München, Tyskland (när du handlar i vår online shop eller när du anmäler dig till olika zooplusprogram) hanteras säkert och med diskretion. Vi ansvarar för namn, adress, födelsedatum och så vidare och ser till att data inte lämnas vidare till tredje part. Vår sekretesspolicy överensstämmer med tyska Bundesdatenschutzgesetz (BDSG) och Telemediengesetz (TMG).

Lagring och användning av data

För att vi enklast möjligt ska kunna bearbeta din beställning och för att dina varor ska kunna levereras lämnas dina uppgifter till de transportföretag vi samarbetar med. Denna överföring är en tvingande del av köpavtalet med zooplus AG och kan inte väljas bort. Mer information om detta finns under Leverans i våra villkor. Skulle du förlora din beställningsorder kan du vända dig till vår kundtjänst. Vi skickar gärna en kopia av din beställning. Vi lämnar inte dina uppgifter vidare till externa företag. För att skydda våra legitima intressen och för kreditupplysning skickas ditt namn och adress till: InfoScore Consumer Data GmbH, Rheinstr. 99, 76532 Baden-Baden, Tyskland.

Vid betalning med kort skickas dina kortuppgifter direkt till vår partner för betaltjänster adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Nederländerna.

Vid behov samarbetar vi med företag utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Företag som hjälper oss inom olika områden som vid introduktion av nya produkter, framställning och översättning av produktbeskrivningar, allmänt underhåll av onlineshoppen, översättningsarbete samt revisions- och/eller lagerkontroll. De företag vi samarbetar med har tillgång till våra kunders personuppgifter i den utsträckning som anses nödvändig för att de ska kunna utföra sina uppgifter. Vi ser alltid till att överföring av kunddata till dessa företag sker enligt allmän dataskyddsförordning och de tyska dataskyddslagarna. Här används europeiska unionens " Standardkontrakt II" som innehåller standardklausuler för överföring av personuppgifter från EU-länder till länder utanför EU. Klausulerna har framtagits av Europeiska komissionen för att säkerhetsställa skydd för personuppgifter.

Vi kan komma att skicka produktinformation och reklam per post eller e-post till den adress du anger till oss när du gör din beställning. Du kan alltid invända mot att dina personliga uppgifter används i marknadsföringssyfte genom att kontakta vår kundtjänst. För det använder du vårt kontaktformulär.

Förtroende tack vare hög säkerhet

Ett SSL-certifikat (Secure Socket Layer) möjliggör kryptering av känslig data under transaktioner på nätet vid till exempel köp i en onlineshop. zooplus använder sig av samma SSL-kryptering (256-Bit-SSL) som bland annat används av banker för att garantera säkerhet vid online banking. De betalningsformer vi erbjuder skyddas av omfattande säkerhetsnormer. Du vet att en websida använder sig av krypterad dataöverföring när du, som på zooplus hemsida, ser ett hänglås i statusfältet i din webbläsare.

Säkerhet på zooplus

Säkerhetsgaranti i korthet:

  • Vår programvara använder Secure Socket Layer (SSL) som standard vilket gör att känslig data krypteras när transaktioner genomförs på nätet. Dina personuppgifter som namn, adress, bank- och kreditkortsnummer skyddas optimalt mot manipulation och missbruk. Vi anpassar våra säkerhetsåtgärder regelbundet. SSL stöds av de flesta webbläsare.
  • Hittills har ingen av zooplus kunder drabbats av olaglig användning av kreditkort eller bankinformation. Skulle du utsättas för missbruk vid ett köp på vår hemsida tar de flesta kreditkortsföretag ansvar för alla belopp som överskrider självriskbeloppet (på cirka 50 Euro). Om din bank kräver att du betalar detta självriskbelopp betalar zooplus beloppet till dig. Vi betalar förutsatt att du direkt kontaktar din bank och ditt kreditkortsföretag om en sådan situation uppstår och förklarar vad som hänt. Kontakta även oss direkt via vårt kontaktformulär.


Användning av cookies

Cookies är alfanumeriska identifierare som vi överför via webbläsaren till din dators hårddisk. Många processer inom e-handel är inte möjliga utan denna teknik. Till exempel används cookies vid användning av den virtuella varukorgen för att innehållet i denna ska sparas. När du registrerar dig (med användarnamn och lösenord) använder vi "session cookies" så att du kan identifieras under hela ditt besök. När ett besök avslutas upphör en session cookie automatiskt att fungera.

Besök i zooplus webbutik innebär också att cookies lagras på din hårddisk permanent för attvisa innehållet i din kundvagn under hela ditt köp samt 90 dagar därefter. Cookies används också för att upptäcka bedrägerier. Slutligen använder vi cookies för att spara dina senaste sökord i webbutiken för att du ska kunna se dessa vid senare besök. Inom Mobile Shop används cookies för att välkomna dig personligen till startsidan, för att du ska kunna se de beställningar som gjorts under de senaste sju dagarna och beställningarnas status samt för att möjliggöra automatisk ifyllning av din e-postadress vid inloggning.

Vid användningen av externa banners och länkar från zooplus kommer bestämda ID:n för dessa kampanjer och eventuella koder att tilldelas med hjälp av cookies. Permanenta cookies innehåller inga personuppgifter. Namn, e-post eller IP-adress etc. lagras inte i dem. En individuell profil av din användning av en cookie sker inte.

Du kan ställa in din webbläsare för att lagra cookies med begränsning till vissa sidor eller ställa in din webbläsare så att den meddelar dig när en cookie skickas. Du kan ta bort cookies när som helst från hårddisken på datorn. Observera dock att användningen av zooplus tjänster inte, eller inte delvis, är möjlig om cookies inte får användas. Mer information om hur du kann ställa in din webbläsare för cookies finns i menyn i din webbläsare.

Google Analytics

Den här webbplatsen använder Google Analytics, en tjänst för webbanalys ifrån Google Inc. Google Analytics använder sig också av cookies (se ovan) vilket gör det möjligt att analysera hur webbplatsen används. Information över din användning (inklusive din IP-adress som anonymiseras via "_anonymizeIp()", så att de sista 8 siffrorna inte skickas till Google Analytics) som erhålls via cookies skickas till en server i USA och sparas där. Google använder informationen för att utvärdera din användning av webbplatsen. Google samanställer sedan rapporter om aktiviteter på webbplatsen till webbplatsens ägare och erbjuder ytterligare tjänster rörande webbplatsen och internetanvändning för webbplatsens ägare. Google ger uppgifterna vidare om detta krävs enligt lag eller om en tredje part behandlar uppgifterna för Google. Google använder aldrig din IP-adress tillsammans med annan data från Google. Du kan förhindra en installation av cookies via inställningar i din webbläsare. Var dock medveten om att du inte kommer kunna använda alla funktioner på webbplatsen utan cookies. Genom att använda denna webbplats godkänner du att Google, som nämnt ovan, använder information om din användning för analys. Vill du inte att information om besöket på webbplatsen avslöjas kan du ladda ned en inaktiverings-add-on till till webbläsare på denna länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout/index.html?hl=en.

Optimizely

För att kunna optimera våra webberbjudanden på bästa sätt utför vi kontinuerliga A/B-tester. Vi använder oss av webbanalystjänsten Optimizely från firman Optimizely, Inc. (https://www.optimizely.de). Optimizely samlar inga personuppgifter. Informationen om din användning av denna webbplats anonymiseras och överförs därefter till en av Optimizelys servers i USA, där den sparas. Du kan avaktivera Optimizely genom att följa instruktionerna på följande webbsida: http://www.optimizely.com/opt_out

Inblick i dina personuppgifter

Du kan när som helst se dina personliga uppgifter genom att logga in på "Mitt zooplus". Om du glömt ditt lösenord ska du klicka på Glömt lösenord? och därefter fylla i din e-postadress samt bekräfta. Ditt lösenord skickas därefter omedelbart till din inkorg. Var uppmärksam på att ditt lösenord sparas i vårt system som en krypterad kod och att vi därför inte kan skicka den via e-post.

Rätt till personuppgifter

Du har rätt till en skriftlig upplysning utan kostnad om vilka av dina personuppgifter zooplus AG sparat. Om du önskar kommer vi omgående korrigera, stryka, eller lägga till uppgifter efter dina önskemål. Om du har andra frågor rörande dataskydd kan du vända dig till kundtjänst via vårt kontaktformulär.

Affärsdata

Som rättslig skyldighet har zooplus en dataskyddsansvarig.

Alla våra medarbetare är skyldiga att följa lagar och riktlinjer för dataskydd och datasäkerhet. zooplus medarbetare blir därför regelbundet undervisade kring och uppmärksammade på regler inom detta område.

München, juni 2012
zooplus AG