Din varukorg

Din varukorg är tom!

zooplus använder cookies för att kunna erbjuda dig den bästa upplevelsen. Genom att nyttja vår sida godkänner du att vi använder cookies.

zooplus app

Ladda ned Ladda ned

Sekretesspolicy & Dataskydd

Ladda ned som PDF | Skriv ut

Bästa besökare på vår hemsida

Vi värdesätter ditt förtroende!

De personliga uppgifter som du lämnar till zooplus AG, Sonnenstraße 15, 80331 München, Tyskland (när du handlar i vår online shop eller när du anmäler dig till olika zooplusprogram) hanteras säkert och med diskretion. Vi ansvarar för namn, adress, födelsedatum och så vidare och ser till att data inte lämnas vidare till tredje part. Vår sekretesspolicy överensstämmer med tyska Bundesdatenschutzgesetz (BDSG) och Telemediengesetz (TMG).

Lagring och användning av data

För att vi enklast möjligt ska kunna bearbeta din beställning och för att dina varor ska kunna levereras lämnas dina uppgifter till de transportföretag vi samarbetar med. Denna överföring är en tvingande del av köpavtalet med zooplus AG och kan inte väljas bort. Mer information om detta finns under Leverans i våra villkor. Skulle du förlora din orderbekräftelse kan du vända dig till vår kundtjänst. Vi skickar gärna en kopia av din beställning. Vi lämnar inte dina uppgifter vidare till externa företag. För att skydda våra legitima intressen och för kreditupplysning skickas ditt namn och adress till: InfoScore Consumer Data GmbH, Rheinstr. 99, 76532 Baden-Baden, Tyskland.

Vid behov samarbetar vi med företag utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Företag som hjälper oss inom olika områden som vid introduktion av nya produkter, framställning och översättning av produktbeskrivningar, allmänt underhåll av onlineshoppen, översättningsarbete samt revisions- och/eller lagerkontroll. De företag vi samarbetar med har tillgång till våra kunders personuppgifter i den utsträckning som anses nödvändig för att de ska kunna utföra sina uppgifter. Vi ser alltid till att överföring av kunddata till dessa företag sker enligt allmän dataskyddsförordning och de tyska dataskyddslagarna. Här används europeiska unionens " Standardkontrakt II" som innehåller standardklausuler för överföring av personuppgifter från EU-länder till länder utanför EU. Klausulerna har framtagits av Europeiska komissionen för att säkerhetsställa skydd för personuppgifter.

Vi kan komma att skicka produktinformation och reklam per post eller e-post till den adress du anger när du gör din beställning. Du kan alltid invända mot att dina personliga uppgifter används i marknadsföringssyfte genom att kontakta vår kundtjänst. För det använder du vårt kontaktformulär.

Appen behöver tillgång till kameran på din enhet. Ingen data kommer att tas eller bli sparad av oss. Tillgången behövs enbart för att kunna läsa barkoder. För att kunna ladda upp fotos från din mobiltelefon behöver vi också tillgång till dina mediafiler.
 
Förtroende tack vare hög säkerhet

Ett SSL-certifikat (Secure Socket Layer) möjliggör kryptering av känslig data under transaktioner på nätet vid till exempel köp i en onlineshop. zooplus använder sig av samma SSL-kryptering (256-Bit-SSL) som bland annat används av banker för att garantera säkerhet vid online banking. De betalningsformer vi erbjuder skyddas av omfattande säkerhetsnormer. Du vet att en websida använder sig av krypterad dataöverföring när du, som på zooplus hemsida, ser ett hänglås i statusfältet i din webbläsare.

Säkerhet på zooplus

Säkerhetsgaranti i korthet:

 

  • Vår programvara använder Secure Socket Layer (SSL) som standard vilket gör att känslig data krypteras när transaktioner genomförs på nätet. Dina personuppgifter som namn, adress, bank- och kreditkortsnummer skyddas optimalt mot manipulation och missbruk. Vi anpassar våra säkerhetsåtgärder regelbundet. SSL stöds av de flesta webbläsare.
  • Hittills har ingen av zooplus kunder drabbats av olaglig användning av kreditkort eller bankinformation. Skulle du utsättas för missbruk vid ett köp på vår hemsida tar de flesta kreditkortsföretag ansvar för alla belopp som överskrider självriskbeloppet (på cirka 50 Euro). Om din bank kräver att du betalar detta självriskbelopp betalar zooplus beloppet till dig. Vi betalar förutsatt att du direkt kontaktar din bank och ditt kreditkortsföretag om en sådan situation uppstår och förklarar vad som hänt. Kontakta även oss direkt via vårt kontaktformulär.
Användning av cookies

Cookies är alfanumeriska identifierare som vi överför via webbläsaren till din dators hårddisk. Många processer inom e-handel är inte möjliga utan denna teknik. Till exempel används cookies vid användning av den virtuella varukorgen för att innehållet i denna ska sparas. När du registrerar dig (med användarnamn och lösenord) använder vi "session cookies" så att du kan identifieras under hela ditt besök. När ett besök avslutas upphör en session cookie automatiskt att fungera.

Besök i zooplus webbutik innebär också att cookies lagras på din hårddisk permanent för attvisa innehållet i din kundvagn under hela ditt köp samt 90 dagar därefter. Cookies används också för att upptäcka bedrägerier. Slutligen använder vi cookies för att spara dina senaste sökord i webbutiken för att du ska kunna se dessa vid senare besök. Inom Mobile Shop används cookies för att välkomna dig personligen till startsidan, för att du ska kunna se de beställningar som gjorts under de senaste sju dagarna och beställningarnas status samt för att möjliggöra automatisk ifyllning av din e-postadress vid inloggning.

Vid användningen av externa banners och länkar från zooplus kommer bestämda ID:n för dessa kampanjer och eventuella koder att tilldelas med hjälp av cookies. Permanenta cookies innehåller inga personuppgifter. Namn, e-post eller IP-adress etc. lagras inte i dem. En individuell profil av din användning av en cookie sker inte.

Du kan ställa in din webbläsare för att lagra cookies med begränsning till vissa sidor eller ställa in din webbläsare så att den meddelar dig när en cookie skickas. Du kan ta bort cookies när som helst från hårddisken på datorn. Observera dock att användningen av zooplus tjänster inte, eller inte delvis, är möjlig om cookies inte får användas. Mer information om hur du kann ställa in din webbläsare för cookies finns i menyn i din webbläsare.


Certona
Vi använder teknik från Certona Corporation på www.zooplus.se för att med hjälp av cookies (webbkakor) anonymt samla och lagra besökares beteende på webbplatsen. Därmed kan vi visa anpassade och personliga produktrekommendationer när du besöker vår webbshop. De insamlade uppgifterna innehåller inge personuppgifter. Vill du inaktivera denna teknik måste du radera de cookies som sparats enligt förklaringen ovan. (”Användning av cookies”).
Maxymiser
Vi nyttjar även teknik från Maxymiser GmbH, Josephspitalstraße 15, 80331 München "Maxymiser Technologie". Maxymiser Technologie använder så kallade cookies för att kunna analysera hur webbplatsen används. Informationen från dessa cookies om din användning av webbplatsen överförs till en server hos Maxymiser GmbH och lagras där. På uppdrag av oss använder Maxymiser GmbH den överförda, anonymiserade eller pseudonymiserade datan särskilt för att utvärdera besökarnas beteenden på vår webbplats i syfte att optimera webbplatsen. Du kan förhindra att data samlas in av Maxymiser Technologie samt vår bearbetning av den genom att ladda ner och installera den tillgängliga opt-out-cookien här.

CrazyEgg
Denna webbplats använder spårningsverktyget CrazyEgg.com för att att spela in enskilda, slumpmässigt valda besök (endast med anonymiserad IP-adress). Verktyget sammanfattar musrörelserna och klicken i protokoll. Godtyckligt utvalda besök kan spelas upp i syfte att utarbeta potentiella förbättringar av webbplatsen. Informationen är inte personlig och vidarebefordras inte. Om du inte vill delta i inspelningarna kan du avaktivera denna tool på alla webbplatser som använder den. Anvisningar om hur du avaktiverar CrazyEgg hittar du här.

HotJar
Denna webbplats använder spårningsverktyget Hotjar.com för att att spela in enskilda, slumpmässigt valda besök (endast med anonymiserad IP-adress). Verktyget sammanfattar musrörelserna och klicken i protokoll. Godtyckligt utvalda besök kan spelas upp i syfte att utarbeta potentiella förbättringar av webbplatsen. Informationen är inte personlig och vidarebefordras inte. Du hittar detaljerad information om den data Hotjar.com har samlat in här . Om du inte vill delta i inspelningarna kan du avaktivera Hotjar.com på alla webbplatser som använder den. Du hittar länken här

Retargeting
Teknik från NextPerformance GmbH används hos www.zooplus.se för att samla och spara besöksbeteende på webbplatsen anonymt med hjälp av cookies. Därmed kan anpassade och individuella annonser väljas ut och visas när du surfar på partnerwebbplatser. Informationen är inte personlig. Du hittar utförlig information och anvisningar om hur du avaktiverar NextPerformance Technologie i din webbläsare på NextPerformance hemsida.

Kupona
KUPONA media samlar anonymiserad information och data om användarens surfbeteende på denna webbplats i syfte att optimera och anpassa reklamkampanjer i internet. Cookie-textfiler sparas i din dator och enligt en algoritmbaserad analys av surfningsbeteendet kan KUPONA åstadkomma individuella produktrekommendationer på andra webbplatser i form av produktspecifika reklambanner. Cookies används uteslutande för att optimera urvalet, användaren kan inte identifieras personligen och information utlämnas inte heller och kan inte användas av tredje part. Skulle du ändå ha invändningar mot användningen av anonymiserade cookiefiler och en motsvarande analys av ditt surfbeteende, kan du göra det här: Klicka här för att komma till KUPONA sekretessida.

Facebook
Vi använder kommunikationsverktyget Website Custom Audiences från det sociala nätverket Facebook på vår hemsida. När du besöker vår webbplats upprättas en direkt förbindelse genom remarketingtaggarna mellan din webbläsare und Facebooks server. Facebook får information om att du, med din IP-adress, har besökt vår hemsida. Därigenom kan Facebook sammankoppla besöket på vår sida till ditt användarkonto. Den erhållna informationen kan vi använda för att visa Facebook-annonser. Du hittar utförlig information om insamling och användning av data via Facebook, om dina rättigheter i detta sammanhang samt möjligheter att skydda din integritet under www.facebook.com/privacy/explanation. Vill du motsäga dig användningen av Facebook Custom Audiences kan du göra det under https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences. Jag accepterar att så kallade cookies används och därmed min användningsdata samlas in, lagras och används. Dessutom accepterar jag att min data kan lagras i cookies utöver webbläsarsessionens varaktighet för att till exempel aktiveras vid mitt nästa besök på webbsidorna. Jag kan när som helst återkalla samtycke till användning av cookies för framtiden genom att vägra acceptera cookies i mina webbläsarinställningar.

Google Analytics
Den här webbplatsen använder Google Analytics, en tjänst för webbanalys ifrån Google Inc. Google Analytics använder sig också av cookies (se ovan) vilket gör det möjligt att analysera hur webbplatsen används. Information över din användning (inklusive din IP-adress som anonymiseras via "_anonymizeIp()", så att de sista 8 siffrorna inte skickas till Google Analytics) som erhålls via cookies skickas till en server i USA och sparas där. Google använder informationen för att utvärdera din användning av webbplatsen. Google samanställer sedan rapporter om aktiviteter på webbplatsen till webbplatsens ägare och erbjuder ytterligare tjänster rörande webbplatsen och internetanvändning för webbplatsens ägare. Google ger uppgifterna vidare om detta krävs enligt lag eller om en tredje part behandlar uppgifterna för Google. Google använder aldrig din IP-adress tillsammans med annan data från Google. Du kan förhindra en installation av cookies via inställningar i din webbläsare. Var dock medveten om att du inte kommer kunna använda alla funktioner på webbplatsen utan cookies. Genom att använda denna webbplats godkänner du att Google, som nämnt ovan, använder information om din användning för analys. Vill du inte att information om besöket på webbplatsen avslöjas kan du ladda ned en inaktiverings-add-on till till webbläsare på denna länk .

Adobe Analytics och Omniture
Vi använder Adobe Analytics (Omniture), en webbanalystjänst från Adobe Systems Software Ireland Ltd. (”Adobe”). Adobe Analytics samlar in anonym data med syfte att förstå och analysera besökarnas användarbeteende på webbplatsen. Adobe Analytics använder så kallade cookies och spårningspixlar, vilka kan hämtas eller lagras på din dator. Informationen som utvinns om din användning av denna webbplats överförs till Adobes server och sparas där. Denna information är inte personlig utan vidarebefordras till oss uteslutande som kumulativ data, vilken uttrycker trenderna angående den allmänna webbplatsanvändningen. Eftersom Adobe Analytics inte registrerar personlig information är det inte möjligt att samordna, sammanföra eller länka anonyma uppgifter med dina personuppgifter. Opt-Out: Om du inte accepterar den anonyma registreringen av data från Adobe Analytics och vill motsäga dig den kan du klicka här

Optimizely
För att kunna optimera våra webberbjudanden på bästa sätt utför vi kontinuerliga A/B-tester. Vi använder oss av webbanalystjänsten Optimizely från firman Optimizely, Inc. (https://www.optimizely.de). Optimizely samlar inga personuppgifter. Informationen om din användning av denna webbplats anonymiseras och överförs därefter till en av Optimizelys servers i USA, där den sparas. Du kan avaktivera Optimizely genom att följa instruktionerna på följande webbsida: http://www.optimizely.com/opt_out

Användning av Social media plugins
Denna webbplats använder så kallade Social-Media-Plugins (”plugins”) från följande sociala nätverk: • Facebook, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. • Google Plus, som drivs av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain, CA 94043, USA. • Pinterest, som drivs av Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, USA. • Twitter, som drivs av Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Plugins kan du identifiera genom Facebook-, Twitter-, "Pin-it"- och "+1"-loggorna. När du besöker våra webbsidor upprättas direkta länkar mellan din browser och tjänstens server med hjälp av plugins. Dessa erhåller informationen att du har besökt vår webbplats med din IP-adress. När du klickar på en knapp medan du är inloggad hos någon av tjänsterna vidarebefodras informationen att du har besökt vår sida till ditt användarkonto hos respektive tjänst. Är du medlem hos en eller flera av dessa tjänster och inte vill att leverantören ska samla data om ditt besök på vår webbplats och länka denna information med ditt medlemskonto måste du logga ut från respektive tjänst innan du besöker zooplus. Vi framhåller att vi som leverantörer av denna webbplats inte får någon som helst information från de enskilda tjänsterna om innehållet i den insamlade datan och deras användning av den. Mer information om vilka uppgifter som samlas in med de olika sociala plugin-programmen och hur tjänsterna använder dessa data kan du läsa om i sekretesspolicyn hos varje enskild leverantör. Du hittar dem under: http://www.facebook.com/policy.php, http://twitter.com/privacy, http://pinterest.com/about/privacy/ och https://www.google.com/intl/de/+/policy/.

Google annonser
Denna webbplats använder Google Remarketing, en service från Google, för att visa annonser på Internet. För detta ändamål samlas information i anonym form om ditt surfbeteende under besöket på vår webbplats och lagras med hjälp av så kallade cookie-textfiler på din dator. Utgående från denna lagrade information i varje cookie visar tredje part, inklusive Google, utvalda annonser på olika webbplatser på internet. Du kan avaktivera användningen av Googles cookies genom att klicka på följande länk och avanmäla dig: Google annonser avanmälan. Du hittar mer information om Google i Google sekretesspolicy
 
Inblick i dina personuppgifter

Du kan när som helst se dina personliga uppgifter genom att logga in på "Mitt zooplus". Om du glömt ditt lösenord ska du klicka på Glömt lösenord? och därefter fylla i din e-postadress samt bekräfta. Ditt lösenord skickas därefter omedelbart till din inkorg. Var uppmärksam på att ditt lösenord sparas i vårt system som en krypterad kod och att vi därför inte kan skicka den via e-post.


 
Rätt till personuppgifter

Du har rätt till en skriftlig upplysning utan kostnad om vilka av dina personuppgifter zooplus AG sparat. Om du önskar kommer vi omgående korrigera, stryka, eller lägga till uppgifter efter dina önskemål. Om du har andra frågor rörande dataskydd kan du vända dig till kundtjänst via vårt kontaktformulär.


 
Affärsdata

Som rättslig skyldighet har zooplus en dataskyddsansvarig.

Alla våra medarbetare är skyldiga att följa lagar och riktlinjer för dataskydd och datasäkerhet. zooplus medarbetare blir därför regelbundet undervisade kring och uppmärksammade på regler inom detta område.

München, mars 2018
zooplus AG