Olika näringsformer för din hund och katt

Näringstrender tydligt
Kornfritt Spannmålsfritt foder Vad betyder det?

Olika sorters spannmål har funnits länge i många foder, eftersom de bland annat förser hundar med näringsämnen, vitaminer och omättade fettsyror. Det kan emellertid leda till att hunden drabbas av intolerans mot spannmål och då krävs en spannmålsfri kost.

BioEkologiska foder Vad är ekologiskt?

Endast foder som framställs helt utan användning av kemiska fungicider, bekämpningsmedel, genetiskt modifierade frön eller vissa typer av gödningsmedel får betecknas som ekologiska foder.

 Högt köttinnehållHög köttandel 60 % är ett måste!

En hög andel kött i djurfoder är särskilt viktigt för katter. Minst 60 % kött ska finnas i konserven för att man ska kunna tala om ett högt köttinnehåll. Ändå bör ditt husdjurs kost alltid innehålla växtbaserade ingredienser.

Andra trenderAndra trenderEn överblick

Det finns självklart otaliga andra trender förutom de ovan nämnda. Vi kan till exempel nämna "mat av livsmedelskvalitet" eller en monoproteinfoder som bara innehåller en animalisk proteinkälla. Mer kontroversiella trender är t.ex. BARF och en rent vegetarisk kost för katter och hundar.

Spannmålsfritt

Spannmålsfritt

Husdjur som lider av spannmålsallergi eller spannmålsintolerans behöver specialmat som inte innehåller spannmål som ingrediens. Kornfritt foder är inte bara lämpligt för djur med spannmålsallergi. Husdjursägare som vill erbjuda sin fyrbenta vän en diet efter deras natur kan välja spannmålsfri mat. Upptäck vårt urval av spannmålsfritt foder för hundar och katter nu och ta reda på mer om ämnet.

Ekologisk

Ekologisk

Djurfoder med högkvalitativa, orenade råvaror från ekologisk produktion hittar du här. Alla ingredienser som kött, grönsaker och utvalda örter är av kontrollerad och certifierad ekologisk kvalitet. Den noggranna bearbetningen av råvarorna och den balanserade, välsmakande kompositionen resulterar i god tolerans och hög acceptans.

Högt köttinnehåll

Högt köttinnehåll

Ett högt köttinnehåll är en fördel för hundar och obligatoriskt för katter. Om du också förlitar dig på högt kött bör du ändå se till att du har en balanserad kost för din älskling. Med vårt urval av högkvalitativt högköttfoder är din älskling garanterat helt omhändertagen.

Purizon: 6,5 kg + 800 g gratis

Fler trender

Human grade food

Human Grade Food

Detta är sant om alla ingredienser är av livsmedelskvalitet och människor kan njuta av dem. Eftersom djurfoder ofta innehåller komponenter som är oätliga för människor (t.ex. slakteriavfall) anses mycket få foder betraktas som foder av mänsklig kvalitet.

► Katt

► Hund

Single protein

Single source protein

Livsmedel med denna etikett innehåller bara en proteinkälla - det vill säga bara en typ av kött. Vissa monoproteinfoder består uteslutande av kött (PUR -produkter), medan andra typer också innehåller vegetabiliska tillsatser.

► Katt

► Hund

Vegetariskt

Veggie

Vegetariskt foder (grönt foder) innehåller inte kött. Veggie -mat väckte några kontroversiella diskussioner bland djurälskare - särskilt när det gäller katter. Om du vill ge din älskling en vegetarisk kost bör du rådfråga din veterinär i förväg.

► Katt

► Hund

Hundens näringsbehov Hundens näringsbehovLär dig mer om foder

Torrfoder, våtmat, ekologisk mat, BARF eller hemlagat vad är viktigt att tänka på när det kommer till hundens näringsbehov? Oavsett vad du väljer är det viktigt att din hund får alla näringsämnen den behöver.

Läs mer om näringsbehov
Klickerträning med katt Klickerträning med katt Lär dig mer

Vill du få din katt att sluta markera på soffan eller kanske lära hen några nya knep? Kombinera träningen med den roliga och vetenskapligt erkända klickerträning med katt!

Läs mer om klickerträning