Specialvård för superhjältar

Ditt husdjur är en vardagshjälte - Specialfoder för hjältens alla behov

Trots olika åkommor är ditt husdjur en riktig hjälte varje dag. Inget klagomål, inga dåliga dagar bara ren och skär glädje & verklig styrka... allt detta tack vare en välbalanserad och sammansatt kost med bästa varumärkena.

Det är möjligt att ge ditt husdjur den bästa behandlingen till ett bra pris! 

Nu är ett perfekt tillfälle att testa veterinärfoder!

SPARA 10% med koden: BRANDS10

på utvalda Smilla Veterinary Diet, Rocco Diet Care och Concept for Life Veterinary Diet produkter.*


Kupongkoden gället till och med 01.03.2023. Endast en kupongkod kan lösas in per beställning.

Upptäck våra populäraste veterinary foder

Concept for Life veterinary kat
Concept for life veterinary hund
Smilla veterinary
Rocco diet care

Det finns många populära dietfoder

Commission regulation

Hur vet jag om jag kan lita på dem?

EU-lagstiftningen ställer höga krav på produktion av dietfoder för husdjur. För att få tillstånd att producera dietfoder för sällskapsdjur måste märkningen visa att "fodrets specifika sammansättning uppfyller det särskilda näringsändamålet och inte har någon negativ inverkan på djurs och människors hälsa, miljön eller djurens välbefinnande" (kommissionens förordning (EU) 2020/354 den 4 mars 2020). 

Concept For Life Veterinary Diet - katt

Concept for life veterinary diet kat

Concept for Life är ett unikt, vetenskapligt utformat näringskoncept där katters individuella välmående och näringsbehov i olika livsfaser står i fokus. Med Concept for Life får katten en skräddarsydd näring, perfekt anpassad till livsstil, ålder och speciella behov. För alla som vill säkerställa att katten tillgodoses optimalt med en heltäckande näring.

Våtfoder ►   Torrfoder ►

Concept for Life Veterinary Diet - hund:

Concept for life veterinary hund

Concept for Life är ett unikt, vetenskapligt utvecklat näringskoncept där hundars individuella välmående och näringsbehov i olika livsfaser står i fokus. Med Concept for Life får din hund en skräddarsydd näring, anpassad till storlek, livsstil, ålder och speciella behov - allt för att främja ett långt och friskt hundliv.

Våtfoder ►   Torrfoder ►  

Smilla Veterinary Diet:

Smilla veterinary diet

Smilla Veterinary Diet är en serie torr- och våtfoder till katte, som är framtagen för att uppfylla de specifika näringsbehoven hos katter som lider av b.la. njursvikt, urinvägssjukdomar eller lider av matintoleranser. Varje utsökt recept ger din katt en balanserad måltid och har tagits fram i samarbete med veterinärer.

Våtfoder ►  Torrfoder ►

Rocco Diet Care:

Rocco diet care

Rocco Diet Care är ett köttbaserat foder för hundar med speciella näringsbehov. Även om din hund lider av foderöverkänslighet, intolerans, allergier eller viktproblem så behöver dom inte gå miste om sitt favoritfoder med hög köttandel. Detta välsmakande foder är gjord av noga utvalda ingredienser. Rocco - den köttiga måltiden!

Våtfoder ►

Vår veterinär rekommenderar

VET

"Concept For Life Veterinary Diet är ett komplett dietfoder med bästa acceptans och tolerans tack vare användningen av högkvalitativa ingredienser. Maten är i nivå med de bästsäljande varumärkena."

 - Franziska Pantelic, veterinär

FAQ

Vad är ett dietfoder?

Även om namnet kan vara missvisande, är en diet- eller dietmat inte nödvändigtvis ett kalorireducerat livsmedel avsett för viktminskning. De är i själva verket foder som bara ges om ditt husdjur lider av vissa sjukdomar. De har en mycket specifik sammansättning och är en avgörande den av behandlingen. Dessa foder har utvecklats speciellt för att uppfylla ett eller flera näringsmål.  

Dessa är definerade av lag och omfattar bl.a. njursjukdomar, urin-, lever- och tarmsjukdomar samt matintoleranser. Dietiska livsmedel skyddas av specifik lagstiftning och måste uppfylla specifika näringsegenskaper, anpassade för att passa den nämnda sjukdomen.

Denna typ av foder bör endast ges efter diagnos, och på inrådan av veterinären. Dietiska livsmedel kallas också terapeutiska livsmedel, veterinärfoder eller receptbelagda livsmedel. De finns antingen som torr-  eller våtfoder.

Dietfoder kallas även terapeutiskt foder, veterinärfoder eller receptbelagt foder. De finns i form av torr- eller våtfoder.

"Normalt" helfoder kallas även fysiologisk utfodring. De är lämpliga för friska djur och innehåller alla de näringsämnen som djuret behöver dagligen.

Dessa kan innehålla ytterligare ingredienser som inte är nödvändiga men som har en särskild fördel.

Det kan t.ex. vara laxolja för en blank päls eller prebiotika till förmån för tarmfloran.

Dessa livsmedel tillgodoser individuella behov, men endast i begränsad omfattning.

Hur känner man igen en dietmat?

Dietfoder finns på förpackningen märkt med beteckningen "Diet", som endast är reserverad för foder för speciella näringsändamål.

Ofta står det också en "veterinärdiet" på etiketten.

Dessutom ska alltid det särskilda näringsändamålet med de speciella näringsfysiologiska egenskaperna anges.

När och hur används en diet? Är ett besök hos veterinären nödvändigt?

Dietfoder bör endast ges till ditt husdjur på inrådan av veterinär efter att en diagnos har fastställts.

På grund av den speciella sammansättningen och det faktum att det kanske inte är lämpligt för ett friskt djur, avråder vi starkt från att ge ditt husdjur dietfoder utan att rådfråga din veterinär. Till exempel har torr- och våtfoder som är utformade för djur med  njursvikt lägre protein- och fosforhalt än fysiologisk föda och kan därmed orsaka näringsbrister hos friska djur. 

Alla djur som går på ett dietfoder bör regelbundet övervakas av en veterinär för att säkerställa att fodret fortsätter att uppfylla djurets hälsostatus.

Innan du ändrar ditt husdjurs dietfoder, rådfråga veterinären som tar hand om ditt husdjur för att förhindra att symptom uppstår eller återkommer.

Viktigast av allt är att enbart ge dietfoder till djur som lider av en sjukdom som tydligt har diagnostiserats av en veterinär.

Det är viktigt att veterinären ständigt övervakar djurpatientens hälsa och vid behov anpassar kosten därefter.

** Villkor för erbjudandet

Erbjudandet gäller till 01.03.2023. Endast en rabattkod kan lösas in per beställning och koden är endast giltig på följande varumärken: Concept for Life Veterinary Diet, Smilla Veterinary Diet och Rocco Diet Care.

Introducera ett nytt fodermärke på rätt sätt

Inför en ny diet på 11 dagar