19 april 2018 - Updated 27 mars 2019

Gör hästgodis själv

gör hästgodis själv

Gör hästgodis själv

Har du lust att göra något gott till hästen? Då kan du till exempel göra hästgodis själv. Inte bara är det ett bra specialgodis för hästen, det är också en bra present hästvänner emellan. Du fyller bara upp ett konserveringsglas, sätter på en rosett – och sedan är den hemlagade individuella presenten färdig! Med vårt recept kommer snacksbitarna garanterat att bli lyckade.

Med utgångspunkt i basreceptet kan du trolla fram ett helt eget individuellt anpassat godis med tilläggsingredienser som mynta, riven morot eller tunt rivet äpple.

Ingredienser

För godisbasdegen behöver du:

  • 500g sirap från sockerbetor
  • 400g fullkornsmjöl
  • 300g fiberhavregryn

Tilläggsingredienserna kan du tillsätta i degen efter smak.

Tillberedning

Blanda och knåda alla ingredienser tills degen går lätt att forma. Om den är för fast, kan du göra den lösare genom att tillsätta vatten – om den är för lös kan du göra den tjockare med lite mjöl. Men du bör vara försiktig: Tillsätt inte för mycket mjöl, då börjar degen klistra!

Forma degen till en fingertjock rulle och skär upp den i ungefär 2 cm långa bitar. Bitarna lägger du på en bakplåt och bakar i 10 minuter med varmluft på 180 grader. När godisbitarna har blivit bruna och krispiga kan de få hårdna lite extra i rumsluften och när de är helt torra, kan de fyllas i lufttäta behållare. Det är bäst att ge hästen godiset från och med två dagar efter att du har bakat dem.

Har du varken tid eller lust att baka hästgodis själv? Det är inget problem: I zooplus-butiken hittar du ett stort sortiment med nyttigt hästgodis och andra hästprodukter.

Related products

Mest lästa artiklar

Ragdoll

En katt som liknar en trasdocka? Det stämmer inte alls! Ragdoll är en kattras som passar perfekt till människor som gillar siamerser, colorpoint och andra pointkatter. Det är inte bara den fina pälsen som imponerar, utan även dess unika färger, för att inte tala om de blå ögonen...

Brittiskt korthår

Letar du efter en katt som har ett lugnt och jämt temperament och som eventuellt passar att hålla som innekatt hela tiden? Då har du goda chanser att man rekommenderar rasen brittiskt korthår. Den yviga pälsen och de stora ögonen som brittiskt korthår har, även kallad british shorthair, kan nästan ingen kattälskare tacka nej till. Dessutom är deras sätt verkligen älskvärt! Vad behöver man veta mer? Vår rasbeskrivning beskriver katten i detalj och ger dig tips om hur man skaffar, håller, föder och kontrollerar kattens hälsa.

Bengal

Bengalen är verkligen en unik kattras. Den är en riktig “hustiger”: för uppfödare är det viktigt att de har en gnutta vildkattblod i sig. För vildkatthybrider som bengal och savannah är den senaste trenden bland uppfödare! Vad är det som utgör en hybridkatt – och vad behöver man tänka på om man vill ha en sådan katt inne? Vårt rasporträtt ger svar på frågorna.