Adoptera katt

8 min

5 tips för ett säkert julfirande med din katt

”Stilla Natt, Heliga Natt” – för katterna är julen ofta mindre fridfull och förknippas mer med stress och faror. Vi tipsar dig om när det kan vara på sin plats att vara lite försiktig och hur du kan undvika farliga situationer redan från början. Med följande fem tips i bakhuvudet kommer du att kunna fira julen säkert och avslappnat med din katt.
6 min

Alla hjärtans dag för katter: tips på presenter

Den 14 februari vill många gärna göra sina älsklingar extra glada. Och till kattägares älsklingar hör naturligtvis även deras sammetstassar. Vill du ge din katt något i present på Alla hjärtans dag? Vi har samlat de bästa idéerna kring Alla hjärtans dag för katten.
5 min

Älskar min katt mig? 10 tecken som bevisar det

På grund av sitt ombytliga och hemlighetsfulla väsen visar katten ibland mer och ibland mindre hur den älskar sin ägare. Ibland uttrycker den sin kärlek på ett mer subtilt sätt, än vad katter vanligtvis gör det på. Men den välvillige kattkännaren kan ändå tydligt känna igen sin katts kärlek. Ju mer du litar på din instinkter – precis som din katt gör – kommer du att se och känna hur mycket din misse älskar dig.
4 min

Gör din egen kattadventskalender

Julen närmar sig, de mörka kvällarna blir allt längre och inbjuder till mysiga pysselstunder. Varför inte göra en adventskalender åt din katt? Vi visar hur det går till.
5 min

Julklappar till katter

Julen är en mycket spännande tid för de flesta katter. Och precis som det brukar vara under helgdagarna, bör din katt naturligtvis inte gå miste om den perfekta julklappen.
5 min

Katten som förebild: Det här kan du lära dig av din lurviga vän

Elegans, kroppskontroll, gracilitet– många kattägare beundrar sitt husdjur för dessa egenskaper. Andra i sin tur har klumpiga katter hemma som är väldigt gosiga och som framför allt utmärker sig genom att spinna högt och ljudligt. Men hur olika katter är må vara, så är många beteendeegenskaper helt enkelt typiska för katter. Här finns både ett och annat för oss människor att lära av. Läs nedan om när vi bör se katten som förebild och vad vi människor kan lära oss av pälsklingarna.
4 min

Kattlåda med eller utan tak för katten?

Kattlåda som kattlåda – eller? När du letar efter det passande ”hemlighuset” för din katt kan du, förutom olika storlekar och former förstås, välja mellan två huvudsakliga varianter – toaletter med eller utan tak. Men vilka fördelar och nackdelar har de två alternativen?
4 min

Sex skäl att inte ge bort en katt i julklapp

Har dina barn skrivit "katt" på önskelistan med vingliga bokstäver? Eller tycker din bror att små kattungar är "jättesöta"? Då kan det hända att en tanke på att ge bort en katt till jul föds. Men det är inte en bra idé! Vi förklarar varför katter inte passar som julklapp.