Alla hjärtans dag för katter: tips på presenter

Alla hjärtans dag för katter

Bästa vänner: På Alla hjärtans dag kan du också göra din katt glad.

Den 14 februari vill många gärna göra sina älsklingar extra glada. Och till kattägares älsklingar hör naturligtvis även deras sammetstassar. Vill du ge din katt något i present på Alla hjärtans dag? Vi har samlat de bästa idéerna kring Alla hjärtans dag för katten.

Ge din katt tid tillsammans på Alla hjärtans dag

Den finaste presenten till din katt är att få tillbringa tid med dig! Det gäller på Alla hjärtans dag precis som under alla andra dagar på året! Alla hjärtans dag är därför ett bra tillfälle att mysa med en bok – eller en surfplatta – och katt i soffan.

Om du gillar att medvetet tillbringa mer tid med ditt husdjur kan en lämplig lektyr om klickerträning för katter vara en bra idé. Använd Alla hjärtans dag för att starta nya rutiner. Till exempel:

Klicker-träning med katter

Klicker-träning är perfekt för att stärka bandet mellan dig och din katt. Allt du behöver är en klicker, läckert belöningsgodis, en katt och lite tålamod.

Med några minuter klicker-träning per dag kan du öva in små tricks på några veckor. Klicker-träning passar också bra för äldre eller sjuka katter, det vill säga för djur som inte är lika sysselsatta med lek. Och det bästa är att du får en underbar stund tillsammans med din katt!

Idéer kring tricks för katter hittar du i den här artikeln: Att lära ut katt-tricks: 10 tricks för smarta katter!

Massage för katter

Att klappa är jättebra, det råder inget tvivel om! Men det hela kan förbättras – nämligen med speciella massager för katter. Till exempel är Tellington TTouch-massagerna för hundar och katter kända. Vissa sjukgymnaster för djur erbjuder inte bara massage, utan lär även kattägare lämpliga grepp.

I zooplus-magasinet får du reda på hur du masserar din katt på rätt sätt.

Leka, leka, leka!

Lektid är den bästa tiden. Det gäller för de flesta katter året runt. Och därför kommer din katt också att glädjas åt en extra lekstund på Alla hjärtans dag. Bekanta leksaker är fantastiska – nya leksaker gör lektiden till en kärleksfull överraskning på Alla hjärtans dag!

gosa med din katt på alla hjärtans dag © nitikornfotolia / stock.adobe.com
Nästan alla katter blir glada över att få en lång och skön massage i present på Alla hjärtans dag.

Leksak till din katt på Alla hjärtans dag

Särskilt innekatter älskar omväxlingen som nya leksaker medför. Urvalet är stort! Om du vill ge din katt ett föremål med kärleksfull design på Alla hjärtans dag har vi några idéer till dig:

Tänk till exempel på:

Tillverkad med kärlek: DIY-leksak till din katt på Alla hjärtans dag

Vill du helst göra något eget till din katt? Inga problem! Det finns många DIY-idéer kring leksaker till din katt på Alla hjärtans dag! Här är ett litet urval:

Nosmatta

På en nosmatta kan kattälsklingar hitta gömda godbitar. Om du har lust kan du tillverka en nosmatta själv.

Då behövs, förutom rätt verktyg i form av sax, lite fleece eller andra tygrester. Sedan behöver du ett underlägg för diskbänken från byggmarknaden.

Efter att du klippt lite och gjort lite knutar och cirka två timmars arbete senare är nosmattan för katter färdig. Det finns många instruktioner på Internet, till exempel den här: Gör din egen nosmatta.

Tips: Självklart kan du också köpa en färdig snuffelmatta. Med Trixie snuffelmatta för hundar och katter gör du din sammetstass lycklig!

Kuddar med valerianarot

Många katter älskar doften av valerianarot, som påminner oss människor om stinkande fötter… Men smakerna är olika och på Alla hjärtans dag uppfyller vi naturligtvis särskilt gärna vår katts önskan om en “illaluktande kudde”.

Den är lätt att tillverka själv i form av en kudde med valerianarot. Allt du behöver är lite stadigt tyg, 125 gram torrt ris och valerianarot, ca två teskedar.

Sy först ihop två halvor av tyget till den form du vill ha och lämna en liten slits öppen. Blanda sedan riset med valerianaroten och fyll kudden med båda. Sy sen bara igen öppningen – klart!

Alternativt kan du tillverka kudden med torkad kattmynta.

katt med sin nya kattkorg på alla hjärtans dag © Jan Seebeck / stock.adobe.com
En liten kattkorg ger stunder av välbefinnande som får katten att spinna.

Tyget som drömmarna är gjorda av: Myskuddar m.m.

Vill du ge din katt en present på Alla hjärtans dag som kommer att ge katten stunder av välbehag under många år framåt? Då är en kattkorg eller liknande mysgrotta en bra idé! De flesta kissekatterna älskar nya liggplatser – särskilt om de är mjuka och bekväma. Våra favoriter när det gäller kattbäddar för Alla hjärtans dag:

Ju gosigare desto bättre? Då är en sovplats som kattsängen Mochi perfekt för din katt. Den är fluffig och har en hög kant som ger katten en trygg känsla när den ska sova.

Kärleken till din fyrbenta vän kan uttryckas med Cozy Kingdom kattbädd. Det är inte bara fantastisk för att den är så mysig och gosig, utan också för att den har en så kärleksfull design.

Letar du efter ett filt till soffan där din katt kan rulla in sig? På Alla hjärtans dag får det gärna vara något med mycket hjärtan på – till exempel Vetbed Isobed-täcket med små hjärtan och tassar.

Är du inte rädd för rosa? Då är denna säng för katter den ultimata Alla hjärtans dagpresenten till din katt: Gosig säng Princess eller Prince är fluffig och med en extra hjärtkudde ger den komfort i alla lägen.

Läckra kattsnacks till Alla hjärtans dag

Kärlek går genom magen – det gäller både för katter och för människor. Kattgodiset passar utmärkt för att göra katten glad på Alla hjärtans dag! Ett säkert kort och älskat av alla katter är att köpa Cosma Snackis, frystorkade läckerbitar.

Cosma Snackis är inte bara en smakupplevelse för katter utan också ett sätt att hylla den kärlek och glädje som våra pälsklädda vänner ger oss varje dag. Dessa godbitar är fyllda med omsorg och kärlek, perfekt för att skämma bort din katt på den speciella dagen

Alla hjärtans dag presenter för kattälskare

Vill du göra en kattägare glad på Alla hjärtans dag och samtidigt involvera katten? Om du ger bort praliner till matte och smakrika godisbitar till din katt, kommer du förmodligen att ta båda hjärtan med storm.

När du skaffar godis till katter, bör du fokusera på goda snacks utan spannmål, eftersom de flesta katter tål dem. Om du inte känner katten så bra, bör du fråga kattägaren om råd. Det blir fortfarande en överraskning för katten!

Vi önskar dig och din katt en kärleksfull alla hjärtans dag!

Våra mest populära inlägg
5 min

Älskar min katt mig? 10 tecken som bevisar det

På grund av sitt ombytliga och hemlighetsfulla väsen visar katten ibland mer och ibland mindre hur den älskar sin ägare. Ibland uttrycker den sin kärlek på ett mer subtilt sätt, än vad katter vanligtvis gör det på. Men den välvillige kattkännaren kan ändå tydligt känna igen sin katts kärlek. Ju mer du litar på din instinkter – precis som din katt gör – kommer du att se och känna hur mycket din misse älskar dig.

8 min

5 tips för ett säkert julfirande med din katt

”Stilla Natt, Heliga Natt” – för katterna är julen ofta mindre fridfull och förknippas mer med stress och faror. Vi tipsar dig om när det kan vara på sin plats att vara lite försiktig och hur du kan undvika farliga situationer redan från början. Med följande fem tips i bakhuvudet kommer du att kunna fira julen säkert och avslappnat med din katt.