Hundraser

Hitta din hund

Rasgrupp

Utseende

Storlek
LitenMellanstorStorExtra stor
Päls
Hårlös / HypoallergenKort hårLångt hår
Färg
SvartRöd / LjusbrunBlå / GråBrun / Choklad / KastanjCrèmeVitRödbrunGuld / Gul
Mönster
TvåfärgadTrefärgadMerleTuxedoHarlekin / PrickingFläckigBrindle / TigreradSableSaddle / Blanket

Viktiga personlighetsdrag

Min hund ska vara

Australian kelpie

Sportig, intelligent och finkänslig – med den här beskrivningen skulle australian kelpie säkert ha jättebra chanser på en dejtingsida. Rasens största passion är dock att vakta får.

Beagle

Låt dig inte luras av beaglens korta ben – den här medelstora hundrasen håller alltid igång och har alltid överraskningar till hands! Beagle är vänliga hundar som är orädda och väldigt smarta.

Bearded collie

De som gillar hundrasen bearded collie har en sak gemensamt. De tycker att de som inte känner till rasen, måste uppleva den. Om man har upplevt glädjen och energin hos en bearded collie som springer med sin luftiga päls över en äng, sett vilken energi och glädje hunden har när den springer och hur uppmärksam den är på sin ägares önskningar, ja då är man i sjunde himmeln vad gäller hundrasens charm.

Bichon frisé

Den fransk-belgiska hundrasen bichon frisé är en okomplicerad charmör som förvrider huvudet på många hundälskare med sin vänliga karaktär. Här kan du läsa mer om den omtyckta rasen.

Boxer

Robust och duktig, egen och balanserad, fredlig och redo att försvara sig - boxern verkar vara full av motsägelser. Men så är det just boxerns många sidor som gör den till en riktig multitalang.

Chihuahua

Den minsta hunden i världen har de kändaste ägarna och den längsta livslängden – ja ni ser, chihuahuan är verkligen en hund av superlativ! Den känner sig hemma på de stora scenerna, i handväskor som bärs av topstars som Madonna, Britney Spears eller Paris Hilton. Ändå är den mexikanska hunden så mycket mer än bara en lyxhund.

Dobermann

Skarp vakthund eller en lite för stor knähund? Om dobermann råder det olika meningar. Om inte annat så har den fått en image som ett farligt odjur på grund av alla filmer. Men efter den amerikanska succé-serien ”Magnum“ har dobermann verkligen fått kultstatus.

Dvärgspets

Dessa små virvelvindar imponerar inte med storlek utan med vänlighet, självförtroende och energi. Det är inte konstigt att allt fler hundar av denna spetsras erövrar hjärtat och hemmet hos många hundälskare.