Hunduppfostran

9 min

Aggressiv hund: träningstips

Det finns hundar som morrar, skäller, visar tänderna och till och med biter. En aggressiv hund kan vara en allvarlig belastning för samlivet mellan hund och människan. Men varför blir vissa hundar aggressiva och andra inte? Vad kan man göra för att förhindra aggressivt beteende?
19 min

De 10 mest omtyckta hundtricken

Vacker tass, sitt fint eller fånga godis i luften? Med dessa tio hundtrick blir du och din hund kvarterets stjärnor. Och bästa av allt: de är inte bara roliga för publiken utan utmanar också din hund mentalt och fysiskt.

9 min

Hunden lyssnar inte: vad ska man göra?

Min hund lyssnar inte: det är inte bara jobbigt, utan ibland till och med farligt. Att stoppa en driftstyrd hund, som ignorerar husses order, är en rätt så meningslös händelse. Men varför ignorerar vissa hundar lydnaden? Hur kan du undvika fel vid uppfostran och hur kan du få din hund att lyssna på kommandon?
11 min

Hur kan jag få min hund att sluta skälla?

Vissa hundar kommenterar varje händelse högljutt. Att skälla är en del av hunden och dess sätt att kommunicera, men om din fyrbenta vän skäller okontrollerat måste du motverka det. Vi ger tips om hur du kan stoppa din hund från att skälla.
9 min

Min hund är rädd för fyrverkerier

På nyårsafton, allmänna högtider eller andra stora evenemang lyser vi gärna upp natthimlen med fascinerande fyrverkerier. Tyvärr tycker inte våra hundar att det är lika vackert. Flera hundar är väldigt rädda för fyrverkerier. De gnäller, vandrar oroligt fram och tillbaka, darrar och några förvandlar sig till nervösa vrak. Vi kan ge några tips om hur ni kan förbereda hunden på fyrverkerierna och lugna den.
5 min

Min hund biter – Vad gör jag?

En hund som visar aggressivt beteende gentemot andra hundar eller till och med människor är en hög risk – speciellt om den redan biter eller redan har bitit andra hundar eller till och med en människa. Vi visar vad du kan göra om din hund biter. Men rent allmänt: varje hund är olika beträffande sin karaktär och förhistoria, därför finns ingen patentlösning för alla fall.
4 min

Min valp biter: vad gör jag?

Från en ålder på sex veckor har valparna 28 vassa små tänder, som de älskar att använda. Dessa mjölktänder är i början endast obehagliga och förorsakar ännu inga allvarliga skador. Ändå ska varje hundägare se till att dess pälsnos snabbt lär sig bett-blockeringen. Vad gör jag när valpen biter mig?
9 min

Terapihundar

De sänker blodtrycket, reducerar emotional stress och främjar vårt sociala välmående: hundar har en stort positiv påverkan på oss människor. Det används allt oftare i terapier, som till exempel språk- och ergoterapin, fysio- och psykoterapin. Dock hur är terapihundar egentligen? Vad ska de kunna och vilka hundar lämpar sig för terapijobbet?
5 min

Träna valpen att gå i koppel

En bra linförighet är för valpen en av de viktigaste grenarna i hundträningen. Men hur tränar man valpen att gå i koppel? Med lite kunskap och mycket tålamod är träningen inte så svår. Vi visar steg för steg, vad som är viktig för linförigheten i valpåldern.
14 min

Uppfostra vuxna hundar

Ju tidigare hundar lär sig de viktigaste träningsmomenten, desto mindre problem kommer de att förorsaka under sitt senare liv med människan. Det är klart. Men vad gör man om en sådan grundutbildning missades under valpåldern? Är det möjligt att uppfostra vuxna hundar också? Hur ska jag uppfostra mina vuxna hundar? Vi visar dig hur du ska gå till väga för att fostra din senior och vilka sju övningar ni ska träna tillsammans.
6 min

Valparnas utveckling: från födsel till vuxen hund

Varje valp genomgår många utvecklingsfaser tills den till slut växer upp till en vuxen hund. I zooplus-magasinet får du reda på vad som är viktigt för att valpar ska bli självsäkra och harmoniska hundar. Här nedan vill vi förklara de olika utvecklingsfaserna. I en del av dessa spelar tikmamman och uppfödaren en mycket viktig roll. Men så fort valpen flyttar in hos dig är det ditt ansvar att hjälpa den på vägen.
11 min

Valpträning

Valpträning, ju tidigare desto bättre? För valpens fostran stämmer detta motto garanterad. Små hundar är nyfikna och möter världen helt förutsättningslös. Det kan man använda för att lära hunden på ett lekfullt – men också konsekvent – sätt vad som förväntas av den.
5 min

Varför gräver min hund i trädgården?

Har du en egen trädgård där du tycker om att spendera tid med din hund? Underbart! Men när hunden börjar gräva i trädgården kan det snabbt förstöra stämningen hos de flesta amatörträdgårdsmästare. Vi förklarar varför din hund gräver i trädgården och hur du kan bryta den dåliga vanan!
5 min

Varför slickar min hund mig?

Men att ha en sliskig tunga på huden tycker vissa hundvänner är underbar, andra inte. Men en fråga finns ju kvar: Varför slickar min hund mig? Denna artikel förklarar varför hundar visar den gesten så ofta.