Hund

5 min

Sex skäl att inte ge bort en hund i julklapp

Många barn längtar efter en djurkompis och på åtskilliga önskelistor till jul står att läsa ”Jag vill ha en hund!” med vingliga bokstäver. En hund i julklapp? Det som låter så gulligt är dock ingen bra idé! Inte heller som julklapp till en vuxen, förresten. Här kan du läsa om sex viktiga anledningar till varför hundar inte passar som julklapp.
12 min

10 tips för att ta perfekta bilder av din hund

"Säg omelett!" Det är inte lätt att både fånga hunden i rätt ljus och fotografera den från sin bästa sida på kommando. Här kan du läsa om hur du kan peppa din hund inför hundfotograferingen och få professionella tips för att ta lyckade foton av din hund.
5 min

Giftiga växter för hundar

Dosen gör giftet, men det är ändå viktigt att veta vilket gift din hund har intagit. Följande lista sammanfattar de vanligaste giftiga växterna för hundar så att veterinären kan behandla förgiftningen snabbt och du vet vilka växter du ska undvika i ditt hem.
4 min

Baka till hunden: tre läckra recept

Fyller din hund år? Då kanske hen får en ny leksak i present! Vill du fira dagen ordentligt kan du också baka en smaskig hundkaka, det är inte så svårt att baka till hunden. Här hittar du tre recept som din hund säkert kommer att tycka om.
8 min

Hundens näringsbehov

Torrfoder, våtmat, ekologisk mat, BARF eller hemlagat vad är viktigt att tänka på när det kommer till hundens näringsbehov? Oavsett vad du väljer är det viktigt att din hund får alla näringsämnen den behöver. Men vad behöver hunden för att förbli frisk, glad och vital? Via vilka näringsbeståndsdelar absorberar hunden näringsämnen och vad händer vid underskott eller överskott?
5 min

Varför gräver min hund i trädgården?

Har du en egen trädgård där du tycker om att spendera tid med din hund? Underbart! Men när hunden börjar gräva i trädgården kan det snabbt förstöra stämningen hos de flesta amatörträdgårdsmästare. Vi förklarar varför din hund gräver i trädgården och hur du kan bryta den dåliga vanan!
11 min

Hur kan jag få min hund att sluta skälla?

Vissa hundar kommenterar varje händelse högljutt. Att skälla är en del av hunden och dess sätt att kommunicera, men om din fyrbenta vän skäller okontrollerat måste du motverka det. Vi ger tips om hur du kan stoppa din hund från att skälla.
19 min

De 10 mest omtyckta hundtricken

Vacker tass, sitt fint eller fånga godis i luften? Med dessa tio hundtrick blir du och din hund kvarterets stjärnor. Och bästa av allt: de är inte bara roliga för publiken utan utmanar också din hund mentalt och fysiskt.

6 min

Engelsk cocker spaniel

Graciös, initiativrik och med busig envishet - med dessa egenskaper är engelsk cocker spaniel en av de mest populära hundraserna. Ta reda på de viktigaste detaljerna om den långörade britten nedan.
8 min

Bolonka Zwetna

Den "färgglada knähunden" från Ryssland, som det översatta namnet betyder, blir mer och mer populär utanför sitt hemland. Inte konstigt, för trots allt är bolonka zwetna ett riktigt litet solsken som ger sina ägare mycket glädje med sin glada och okomplicerade karaktär.
9 min

Cane Corso

Säker och avslappnad - så ser en balanserad Cane corso Italiano ut. Inofficiellt är rasen, som kommer från södra Italien, också känd under namnet "italiensk mastiff" eller "italiensk moloss". Den blir alltmer populär utanför Italien och är särskilt lämplig för sportiga ägare med mycket plats och erfarenhet av hundar.
7 min

Vandring med hund – äventyr i vardagen

Oavsett om det handlar om mindre vandringar i närområdet, dagsturer under helgen eller en hel vandringssemester med hund, så är vandring med hund en djurvänlig hobby för team som består av människor och djur.
2 min

Flyga med hund

Det spelar ingen roll om du har tänkt flytta till utlandet eller åka på en längre utlandssemester i ett land långt borta. Några gånger kan man inte undvika att ta med hunden på flyg, att flyga med hund betyder alltid stress för ett hunden. Detsamma gäller tillvänjning till en ny miljö och ett ovant klimat. Därför borde du inte ta lätt på den här risken. Men om du förbereder dig på rätt sätt inför resan kommer den också att bli uthärdlig för hunden.
9 min

Valpens kost

Kosten spelar en central roll i livet, även hos våra hundar! Det är därför viktigt att mata dem med en nyttig och balanserad näring, ända från tidig ålder. På detta sätt lägger du grunden för en god fysisk och mental utveckling. Här får du tips om några viktiga saker att tänka på för en korrekt valpnäring.

23 min

Att vänja valpar : tips och bastillbehör

Har du bestämt dig för att skaffa hund? Grattis! Om du vill att den ska få en lugn och avslappnad start hemma, bör du förbereda alltihop innan du tar hem vovven. Förutom att skaffa dig know-how om hunduppfostran och artanpassad djurhållning, bör du också känna till bastillbehören som hundägare bör ha. De som skaffar sin första hund bör i varje fall använda väntetiden till att inhämta kunskaper om allt vad hunden behöver för att den ska trivas och må bra i sitt framtida hem. Skaffa bastillbehören innan valpen flyttar in – så är du perfekt utrustad för den första och spännande tiden tillsammans med den! Här nedan har vi sammanställt några tips om de viktigaste tillbehören för ditt liv tillsammans med valpen!
Våra mest populära inlägg
Hund Hundutfodring

Vilken mänsklig föda får hundar inte äta?

Hundar bör egentligen bara få foder som är anpassat för dem, även om hundar förr, och delvis också idag, har haft status som restätare. Men det är självklart tillåtet med en liten läckerbit som mellanmål då och då – under förutsättning av att hunden mår hälsomässigt bra av det. Dock är vissa livsmedel för människor riktigt skadliga för hundar – ja, faktiskt också giftiga. Därför finns det en hel del som hunden inte får äta. Människorna i familjer med hund bör därför ha ordentliga kunskaper om vilka livsmedel som kan skada vovven. Om olyckan är framme och hunden äter något som den inte borde ha ätit rekommenderar vi att du omedelbart uppsöker en veterinär du litar på. Hon eller han kommer att fråga dig om hur mycket hunden fick i sig av livsmedlet och hur lång tid som gått. Veterinären kommer sedan att börja behandlingen med utgångspunkt i den här informationen. Tyvärr kommer hjälpen ofta för sent för hunden. Därför bör du undvika att den får i sig de livsmedel som den inte tål. Men skulle den å andra sidan få i sig något opassande bör du handla snabbt för att kunna rädda hunden.
Hund Hundraser

Golden Retriever

Golden retriever är en medelstor, barnvänlig hund och en idealisk familjehund. Den anknyter väldigt lätt till människor och är lätt att uppfostra, men pälsen kräver skötsel och hunden behöver mycket träning.
Hund Hundraser

Labrador Retriever

Lydig, människokär och allsidig. Den mellanstora Labrador Retrievern är extremt populär som familjehund, men som ursprunlig arbetshund måste den också utmanas fysiskt och mentalt.
Senaste artiklar
Hund Hundhälsa & hundvård

När hunden löper: allt om löptikar

Att tiken löper är något helt naturligt. Ändå blir hundägare oroade av tikens konstiga beteende, de är rädda för att få fläckar på den nya mattan och rädda för oönskad dräktighet. Här hittar du allt du behöver veta om din tiks “heta dagar” och hur du och din löptik klarar av löpet utan stress.
Hund Hundsport & hundlek

Mantrailing med hundar

Mantrailing med hundar: Hundar har betydligt bättre doftorgan än sina tvåbenta familjemedlemmar. Vi förklarar hur du känner igen om din hund också är lämplig för denna nossport och vad du som nykomling behöver för att utöva sport arten mantrailing.