Hund

7 min

Alla hjärtans dag för hundar: tips på presenter

Den 14 februari, dagen som firas till minne av den helige Valentin, handlar (nästan) allt om våra nära och kära. Numera uppmärksammar man inte bara sin partner med en present på Alla hjärtans dag, utan även gärna goda vänner. Och däribland ingår helt klart den egna hunden eller katten! Vi tipsar om presenter till hundar på Alla hjärtans dag.
4 min

Gör din egen hundadventskalender

Adventskalendrar är något av det bästa med julen: Öppna en lucka varje dag och bli glad över en ny överraskning. Att göra en adventskalender åt hunden är inte alls svårt. På så sätt förgyller du också väntan på festligheterna för din fyrbenta familjemedlem.
7 min

Älskar min hund mig? 10 tecken som bevisar det

Älskar min hund mig? När vi älskar någon, vill vi naturligtvis veta om den har samma känslor för oss som vi har för dom. Även på våra hundkompisar vill vi kunna läsa tecknen som de använder för att visa oss att vi också har en plats i deras hjärta. Men hundar har andra vägar för att visa sin kärlek. Och de kan inte säga “jag älskar dig” med ord. Tack vare detta hittar hundar andra älskvärda vägar för att visa oss deras kärlek. Det är mycket enklare än vi trodde att upptäcka dessa tecken. För förmågan att förstå våra älskade hundars språk vilar i oss alla.
4 min

Gör din egen hundadventskalender

Adventskalendrar är något av det bästa med julen: Öppna en lucka varje dag och bli glad över en ny överraskning. Att göra en adventskalender åt hunden är inte alls svårt. På så sätt förgyller du också väntan på festligheterna för din fyrbenta familjemedlem.
4 min

Baka till hunden: tre läckra recept

Fyller din hund år? Då kanske hen får en ny leksak i present! Vill du fira dagen ordentligt kan du också baka en smaskig hundkaka, det är inte så svårt att baka till hunden. Här hittar du tre recept som din hund säkert kommer att tycka om.
5 min

Min hund biter – Vad gör jag?

En hund som visar aggressivt beteende gentemot andra hundar eller till och med människor är en hög risk – speciellt om den redan biter eller redan har bitit andra hundar eller till och med en människa. Vi visar vad du kan göra om din hund biter. Men rent allmänt: varje hund är olika beträffande sin karaktär och förhistoria, därför finns ingen patentlösning för alla fall.
9 min

Hunden lyssnar inte: vad ska man göra?

Min hund lyssnar inte: det är inte bara jobbigt, utan ibland till och med farligt. Att stoppa en driftstyrd hund, som ignorerar husses order, är en rätt så meningslös händelse. Men varför ignorerar vissa hundar lydnaden? Hur kan du undvika fel vid uppfostran och hur kan du få din hund att lyssna på kommandon?
14 min

Uppfostra vuxna hundar

Ju tidigare hundar lär sig de viktigaste träningsmomenten, desto mindre problem kommer de att förorsaka under sitt senare liv med människan. Det är klart. Men vad gör man om en sådan grundutbildning missades under valpåldern? Är det möjligt att uppfostra vuxna hundar också? Hur ska jag uppfostra mina vuxna hundar? Vi visar dig hur du ska gå till väga för att fostra din senior och vilka sju övningar ni ska träna tillsammans.
11 min

Shih Tzu

Trots att den är så liten är shih tzu en ovanlig hund som drar till sig mycket uppmärksamhet. Bakom den forna tempelvaktens långa man gömmer sig en lekfull vän med egen vilja, som är en trogen följeslagare till många hundvänner.
11 min

Greyhound

Greyhound är en prototyp av en vinthund och ett av de snabbaste landdjuren i världen. Den forna jakthunden har haft stora framgångar på vinthundskapplöpningar, men tyvärr blir vadslagningsarenan till ett ont öde för många hundar. Samtidigt är den stora, smala greyhounden mycket mer än bara en sprinter. Tack vare sitt lugna och vänliga sinnelag är denna brittiska hund en idealisk familjehund och den har lätt för att anpassa sig.
9 min

Ungersk Vizsla

Ungersk Vizsla räknas som insidertips bland jägare. För den är inte bara lättränad och klok, den är även en mångsidig och uthållig kompis för jakten och hundsporten.
7 min

Vandring med hund – äventyr i vardagen

Oavsett om det handlar om mindre vandringar i närområdet, dagsturer under helgen eller en hel vandringssemester med hund, så är vandring med hund en djurvänlig hobby för team som består av människor och djur.
2 min

Flyga med hund

Det spelar ingen roll om du har tänkt flytta till utlandet eller åka på en längre utlandssemester i ett land långt borta. Några gånger kan man inte undvika att ta med hunden på flyg, att flyga med hund betyder alltid stress för ett hunden. Detsamma gäller tillvänjning till en ny miljö och ett ovant klimat. Därför borde du inte ta lätt på den här risken. Men om du förbereder dig på rätt sätt inför resan kommer den också att bli uthärdlig för hunden.
5 min

Träna valpen att gå i koppel

En bra linförighet är för valpen en av de viktigaste grenarna i hundträningen. Men hur tränar man valpen att gå i koppel? Med lite kunskap och mycket tålamod är träningen inte så svår. Vi visar steg för steg, vad som är viktig för linförigheten i valpåldern.
11 min

Valpträning

Valpträning, ju tidigare desto bättre? För valpens fostran stämmer detta motto garanterad. Små hundar är nyfikna och möter världen helt förutsättningslös. Det kan man använda för att lära hunden på ett lekfullt – men också konsekvent – sätt vad som förväntas av den.
4 min

Min valp biter: vad gör jag?

Från en ålder på sex veckor har valparna 28 vassa små tänder, som de älskar att använda. Dessa mjölktänder är i början endast obehagliga och förorsakar ännu inga allvarliga skador. Ändå ska varje hundägare se till att dess pälsnos snabbt lär sig bett-blockeringen. Vad gör jag när valpen biter mig?
Våra mest populära inlägg
Hund Hundutfodring

Vilken mänsklig föda får hundar inte äta?

Hundar bör egentligen bara få foder som är anpassat för dem, även om hundar förr, och delvis också idag, har haft status som restätare. Men det är självklart tillåtet med en liten läckerbit som mellanmål då och då – under förutsättning av att hunden mår hälsomässigt bra av det. Dock är vissa livsmedel för människor riktigt skadliga för hundar – ja, faktiskt också giftiga. Därför finns det en hel del som hunden inte får äta. Människorna i familjer med hund bör därför ha ordentliga kunskaper om vilka livsmedel som kan skada vovven. Om olyckan är framme och hunden äter något som den inte borde ha ätit rekommenderar vi att du omedelbart uppsöker en veterinär du litar på. Hon eller han kommer att fråga dig om hur mycket hunden fick i sig av livsmedlet och hur lång tid som gått. Veterinären kommer sedan att börja behandlingen med utgångspunkt i den här informationen. Tyvärr kommer hjälpen ofta för sent för hunden. Därför bör du undvika att den får i sig de livsmedel som den inte tål. Men skulle den å andra sidan få i sig något opassande bör du handla snabbt för att kunna rädda hunden.
Hund Hundraser

Golden Retriever

Golden retriever är en medelstor, barnvänlig hund och en idealisk familjehund. Den anknyter väldigt lätt till människor och är lätt att uppfostra, men pälsen kräver skötsel och hunden behöver mycket träning.
Hund Hundraser

Labrador Retriever

Lydig, människokär och allsidig. Den mellanstora Labrador Retrievern är extremt populär som familjehund, men som ursprunlig arbetshund måste den också utmanas fysiskt och mentalt.
Senaste artiklar
Hund Adoptera hund

Alla hjärtans dag för hundar: tips på presenter

Den 14 februari, dagen som firas till minne av den helige Valentin, handlar (nästan) allt om våra nära och kära. Numera uppmärksammar man inte bara sin partner med en present på Alla hjärtans dag, utan även gärna goda vänner. Och däribland ingår helt klart den egna hunden eller katten! Vi tipsar om presenter till hundar på Alla hjärtans dag.