Hundsport & hundlek

2 min

Agility med hund

Tycker du och hunden att det blir långtråkigt med promenader i längden? Har du lust att uppleva något mer tillsammans med vovven? Då är kanske agility just det du söker! Det är en modern hundsport som bidrar till att förbättra kommunikationen mellan människa och hund och som är speciellt bra att hålla på med ute under sommaren.

6 min

Fitness för hundar: så fixar ni idealvikten

Även hos våra fyrbenta vänner går kärleken genom magen. Men det som är menat som snällhet av oss hundägare, extra godbitar och för mycket mat, slutar ofta med övervikt. Med din hjälp och ett skonsamt träningsprogram kan din hund minska övervikten, komma i form igen och öka sin rörlighet. Vi visar dig fitness för hundar, och övningar som förbättrar hundens kondition och som kanske också är bra för dig!

2 min

Lek rätt med hunden

Hundägare bör inte bara leka med hunden ofta, utan också på omväxlande sätt. Undvik att pressa den för mycket, genom att leka för svåra lekar eller för länge, men tråka inte heller ut den med enformiga lekar eller ständiga upprepningar.

4 min

Mantrailing med hundar

Mantrailing med hundar: Hundar har betydligt bättre doftorgan än sina tvåbenta familjemedlemmar. Vi förklarar hur du känner igen om din hund också är lämplig för denna nossport och vad du som nykomling behöver för att utöva sport arten mantrailing.

7 min

Vandring med hund – äventyr i vardagen

Oavsett om det handlar om mindre vandringar i närområdet, dagsturer under helgen eller en hel vandringssemester med hund, så är vandring med hund en djurvänlig hobby för team som består av människor och djur.