Hundhälsa & hundvård

10 min

Allergi hos hund

När en hund kliar sig ofta, tänker man i första hand på parasiter som möjlig orsak. Men det finns också andra orsaker till klåda, som t.ex. allergier. Även hundar drabbas av allergier, och antalet hundar som får allergier ökar.

9 min

Är min hund överviktig? Orsaker och påföljder

Övervikt och adipositas (fetma) är massiva hälsoproblem för våra hundar. Livskvaliteten och livslängden försämras inte bara betydligt, utan risken för sjukdomar som hjärtproblem, diabetes eller ledvärk ökar också. I denna artikel kan du ta reda på om hur du kan finna ut om din hund är överviktig.

8 min

Coronavirus hos hundar

Canine coronavirus (CCoV) hos hundar är utbrett över hela världen och drabbar särskilt hundar i kennlar samt valpar. Skillnaden mellan det mänskliga coronaviruset och det som drabbar hundar är att det förstnämnda orsakar problem i luftvägarna medan den senare varianten främst leder till mag-tarmbesvär. Även om en corona virusinfekt hos hundar ofta är mild kan hundar med svagt immunförsvar drabbas mycket hårt, med svår diarré och även dödsfall som följd.

6 min

Diarré hos hundar

Tyvärr hör diarré hos hundar inte till ovanligheterna. Nästan alla hundar lider av det en eller annan gång under sitt liv. Men hur uppstår diarré och när behöver man oroa sig? I den här artikeln har vi sammanfattat den viktigaste informationen om ämnet.

6 min

Fitness för hundar: så fixar ni idealvikten

Även hos våra fyrbenta vänner går kärleken genom magen. Men det som är menat som snällhet av oss hundägare, extra godbitar och för mycket mat, slutar ofta med övervikt. Med din hjälp och ett skonsamt träningsprogram kan din hund minska övervikten, komma i form igen och öka sin rörlighet. Vi visar dig fitness för hundar, och övningar som förbättrar hundens kondition och som kanske också är bra för dig!

5 min

Giftiga växter för hundar

Dosen gör giftet, men det är ändå viktigt att veta vilket gift din hund har intagit. Följande lista sammanfattar de vanligaste giftiga växterna för hundar så att veterinären kan behandla förgiftningen snabbt och du vet vilka växter du ska undvika i ditt hem.

4 min

Kan hundar bli solbrända?

Äntligen sommar! Nu är promenader med hunden ännu roligare! Men även för hundar är det lämpligt med solskydd. För även hundar kan få solbränna.

4 min

Kastreringschip för hanhundar (Kemisk kastrering)

Uppfinningen av den tidsbegränsade steriliteten på hanhundar med hjälp av ett hormon-implantat har revolutionerad en hel del inom djursjukvården. Här berättar vi hur det så kallade kastreringschippet (kemisk kastrering) förändrar din hanhunds sexuella beteende och vilka biverkningar det kan ha.

4 min

Matsmältningsproblem hos hundar

Ett ganska vanligt och tyvärr också obehagligt problem för våra fyrbenta familjemedlemmar är matsmältningsbesvär. Det blir inte lättare av att orsakerna kan vara många. Vi har därför samlat några tips och råd för att du ska vara bättre rustad mot matsmältningsproblem hos hundar.

8 min

När hunden löper: allt om löptikar

Att tiken löper är något helt naturligt. Ändå blir hundägare oroade av tikens konstiga beteende, de är rädda för att få fläckar på den nya mattan och rädda för oönskad dräktighet. Här hittar du allt du behöver veta om din tiks “heta dagar” och hur du och din löptik klarar av löpet utan stress.

6 min

Svalka för hundar: 10 tips för varma sommardagar

Snart är de här, de varma sommardagarna! I Sverige brukar juli vara den varmaste sommarmånaden, och då kan hunden behöva lite hjälp att kyla ned sig. Ta del av tipsen i denna artikel 'svalka för hundar' och se till att hunden uthärdar de heta dagarna. Ge din hund svalka och se till att den inte pinas av värmen!