Julklappar till katter

Julgåvor för katt

Julafton är en mycket spännande dag för de flesta katter, särskilt om de får egna julklappar! Nedan får du flera tipps på julklappar till katter

En gåva är ett tecken på tillgivenhet och uppskattning, både för tvåbenta och fyrbenta! Ge din katt en julklapp och visa hur mycket den betyder för dig.

Du behöver inte fundera länge på vad som kan finnas på din kisses önskelista. Kattleksaker, skålar eller kattbäddar - det finns många bra sätt att överraska katten med spännande presenter. Vi har sammanställt de bästa julklappsidéerna som du garanterat kommer att kunna göra din älskling lycklig med. Läs mer nedan och få tips på julklappar för katter.

Julleksaker med vänderot

Högst upp på katters lista över favoritsysselsättningar står för det mesta LEKA med stora bokstäver. Leksaker med vänderot (Valeriana officinalis) är därför alltid uppskattade julklappar till katter.

Leksaker med vänderot har också en betydande fördel för dig: till jul är frestelsen stor för katten att sysselsätta sig med allt spännande pynt som glittrar och glänser. Ljusslingor, julgranskulor och julgransglitter ligger brukar ligga illa till. Leksaker med vänderot är tilldragande och kan få katten att lämna dina juldekorationer i fred.

För att katten inte ska välja julgranskulorna som sitt nästa byte presenterar vi nu roliga leksaker som inte ens den lataste kisse kan få nog av.

Varför älskar katter vänderot?

Vänderot tillhör katternas favoritväxter.  Till skillnad från människor, där Valeriana officinalis har en lugnande effekt, reagerar de flesta katter euforiskt på denna ört.

Göms örten i en leksak är den särskilt intressant för din fyrbenta vän. Doften av vänderot motiverar katter att leka, rulla runt på leksaken och busa med den. Så enkelt kan du ge katten en extra rolig jul!

Ho, ho, ho! Valerianakudden från Aumüller

Denna sammetsmjuka julängel är en bra start för att din katt ska få en riktigt god jul! Lekkudden är fylld med grovriven vänderot och lokalt odlad dinkel från de Schwäbiska alperna.

Det är en kombination som är dubbelt tilltalande för din katt: doften av vänderot har en stimulerande effekt och de prasslande dinkelskalen låter spännande – det leder garanterat till att katten inte kan slita sig från kudden!

Julängel till katter
Tomtepingvin katt

Valeriana-Nikolaus: en festlig lekkudde för katter

Julklappar för katter kan också ges bort före julafton, det har katten inget emot alls. Överraska din favorit med en lämplig leksak redan till advent!

Valeriana-kudden Nikolaus från Aumüller får kattens ögon att lysa. Den tilldragande valerianroten i kombination med rasslande dinkel väcker snabbt kattens lust att leka. Eftersom tomten är gjord av mjuk, lite längre plysch är den härlig att gosa med också efter leken.

En lugn jul tack vare leksaker med kattmynta

Inte alla katter är busiga och lekfulla. Beroende på ras och ålder finns det kissar som hellre tar det lugnt och lever livet avslappnat. Vi har också bra julklappsförslag för dessa.

Uggla med kattmynta

Den färgglada ugglan med kattmynta passar utmärkt för de lite lugnare katterna. I vilda naturen är katter och ugglor väl inte direkt bästa vänner, men med den här färgglada plyschugglan ser det helt annorlunda ut. Den söta goseleksaken är fylld med kattmynta – en av orsakerna till att din katt kommer att älska den.

När det gäller utseendet samlar kattleksaken poäng med den färgglada, roliga designen med broderade ögon och en flerfärgad, randig tröja - ett riktigt blickfång, även när din katt inte leker med den.

Kattleksak uggla med mynta
Snögubbe med kattmynta

Söt snögubbe med kattmynta

Ett alternativ till ugglan, som passar utmärkt i vinter och till jul, är den roliga snögubben med randig tröja och mössa. Din kisse kommer att älska den - speciellt för att den luktar så gott! Inuti kroppen finns en stor mängd kattmynta. Den avger en stark lukt som många katter lockas till.

Snögubben är idealisk att gosa med, men också för att fånga och kasta runt. Kattleksaken är en kul presentidé till jul och en färgglad leksak i kattens leksakslåda, inte bara under adventssäsongen.

Katt leker med julpynt

Mysiga kattsängar för kallare årstider

Vad tycker katter annars om att göra, för utom att leka och äta? Exakt, sova! Det finns knappast mer uppskattade julklappar till katter än varma och mysiga kattbäddar, för även den mest aktiva katt vill sova gott efter en spännande och ansträngande dag. Eftersom katter är mycket känsliga för höga ljud är det desto viktigare att ge dem en plats att dra sig tillbaka till under julen. Det är vettigt att överraska din katt med en mysig, varm kattbädd, oavsett om du väljer en mysig filt, en kattgrotta att gömma sig i eller en klassisk korg. Katter älskar mysiga sovplatser!

Den fluffiga kattsängen Mochi

Mochi kattbädd i fint pastellrosa är ett dekorativt tillskott i din katts värld. Den är också särskilt mysig, bekväm och lättskött. Katten kan gona och må riktigt gott när den vilar för sängen är rund och har en särskilt flexibel, feelgood-beskaffenhet.

Sängen  är underbart mjuk och fluffig och håller nästan om kattens kropp när den sover, vilket ger en känsla av trygghet och säkerhet. Ett perfekt exempel på julklappar till katter.

Katt i kattsäng Mochi

Snygga matskålar som julklapp till katten

För utpräglade gottegrisar är julen ett perfekt tillfälle att kalasa rejält. Men du vill säkert inte överraska din kisse med delikata festmåltider endast till jul, utan varje dag. Och du vill säkert också servera dem flott. Hos oss hittar du mat- och vattenskålar för katter i många olika färger, former, material och storlekar. Det är en lyckad julklapp för katter som föredrar att dinera med stil!

Fler fantastiska julklappsidéer till katter

Leksaker, matskålar och sängar är några populära julklappar till katter. Men vi kan ge dig många andra idéer om du söker speciella presenter till din katt. Se några förslag nedan:

Våra mest populära inlägg
10 min

5 tips för ett säkert julfirande med din katt

”Stilla Natt, Heliga Natt” – för katterna är julen ofta mindre fridfull och förknippas mer med stress och faror. Vi tipsar dig om när det kan vara på sin plats att vara lite försiktig och hur du kan undvika farliga situationer redan från början. Med följande fem tips i bakhuvudet kommer du att kunna fira julen säkert och avslappnat med din katt.
4 min

Kattlåda med eller utan tak för katten?

Kattlåda som kattlåda – eller? När du letar efter det passande ”hemlighuset” för din katt kan du, förutom olika storlekar och former förstås, välja mellan två huvudsakliga varianter – toaletter med eller utan tak. Men vilka fördelar och nackdelar har de två alternativen?
7 min

Julklappar till katter

Julafton är en mycket spännande dag för de flesta katter, särskilt om de får egna julklappar! Nedan får du flera tipps på julklappar till katter