Julklappar till katter

Julgåvor för katt

Julafton är en mycket spännande dag för de flesta katter, särskilt om de får egna julklappar! Nedan får du flera tipps på julklappar till katter

En gåva är ett tecken på tillgivenhet och uppskattning, både för tvåbenta och fyrbenta! Ge din katt en julklapp och visa hur mycket den betyder för dig.

Du behöver inte fundera länge på vad som kan finnas på din kisses önskelista. Kattleksaker, skålar eller kattbäddar - det finns många bra sätt att överraska katten med spännande presenter. Vi har sammanställt de bästa julklappsidéerna som du garanterat kommer att kunna göra din älskling lycklig med. Läs mer nedan och få tips på julklappar för katter.

Julleksaker med vänderot

Högst upp på katters lista över favoritsysselsättningar står för det mesta LEKA med stora bokstäver. Leksaker med vänderot (Valeriana officinalis) är därför alltid uppskattade julklappar till katter.

Leksaker med vänderot har också en betydande fördel för dig: till jul är frestelsen stor för katten att sysselsätta sig med allt spännande pynt som glittrar och glänser. Ljusslingor, julgranskulor och julgransglitter ligger brukar ligga illa till. Leksaker med vänderot är tilldragande och kan få katten att lämna dina juldekorationer i fred.

För att katten inte ska välja julgranskulorna som sitt nästa byte presenterar vi nu roliga leksaker som inte ens den lataste kisse kan få nog av.

Varför älskar katter vänderot?

Vänderot tillhör katternas favoritväxter.  Till skillnad från människor, där Valeriana officinalis har en lugnande effekt, reagerar de flesta katter euforiskt på denna ört.

Göms örten i en leksak är den särskilt intressant för din fyrbenta vän. Doften av vänderot motiverar katter att leka, rulla runt på leksaken och busa med den. Så enkelt kan du ge katten en extra rolig jul!

Ho, ho, ho! Valeriana-musen från Aumüller

Den populära musen Baldi från Aumüller passar perfekt till den kallare årstiden och under adventsveckorna - för nu har musen tagit på sig en röd tomteluva. Den är fylld med valeriana, kattmynta och dinkelskal som magiskt drar till sig lekfulla kissar och får dem att sysselsätta sig länge med leksaken. Alla fyllningsingredienser kommer från ekologisk produktion i Tyskland, är fria från skadliga ämnen och batchcertifierade. En lojal lekkamrat i julkostym!

julklappar till katter
Julklappstips för katter valeriana kuddar

Aumüller Baldini Christmas Edition kudde - grön och blå

Julklappar för katter kan också ges bort före julafton, det har katten inget emot alls. Överraska din favorit med en lämplig leksak redan till advent!

Aumüller Baldini Christmas Edition kudde med valeriana är omväxlande att leka med. Den är perfekt för några av katters typiska favoritaktiviteter, som att gnida och rulla sig mot eller "tvätta" med tungan.

Kattkuddarna är fyllda med valeriana och utstrålar en stimulerande doft som tilltalar många katter. Doften uppmuntrar dem att leka och busa länge. Leksaken är även fylld med dinkelskal, vilka avger ett prasslande ljud när katten leker och gör dessa julinspirerade kuddar ännu mer intressanta.

En lugn jul tack vare leksaker med kattmynta

Inte alla katter är busiga och lekfulla. Beroende på ras och ålder finns det kissar som hellre tar det lugnt och lever livet avslappnat. Vi har också bra julklappsförslag för dessa.

Mysigt Set: Mus & Ren med kattmynta

I vilda naturen stöter möss och renar inte på varandra, men hemma hos dig får de dela leksakslåda - och katt. Denna mjuka duo är ett sött par som gärna vill gosa och är den perfekta julklappen till din katt.

Musen är designad i julig pepparkaksgubbe-stil, medan renen har den klassiska Rudolf-looken med röd näsa. Båda plyschleksakerna är snyggt designade, gulligt broderade och dekorerade med detaljer. Den mjuka ytan på kattleksakerna bjuder in till att kela med dem, medan den integrerade kattmyntan gör att kissarna behåller intresset för plyschdjuren längre.

julklappar till katter
julklappar till katter

Santas Kattspö

En julklapp som ditt husdjur garanterat kommer gilla: kattspöet Santa står för massor av action under juletiden och låter dig och katten leka och ha kul tillsammans.

Leksaksspöet är designat med ett tomteansikte och juliga tofsar. Spöet är tillverkat av olika material, det har ett långt snöre och utmärks av sin detaljerade design, som gör att leksaken förblir intressant för din katt länge. Till detta bidrar även den integrerade kattmyntan, vars doft lockar till sig många katter rent magiskt.

Katt leker med julpynt

Mysiga kattsängar för kallare årstider

Vad tycker katter annars om att göra, för utom att leka och äta? Exakt, sova! Det finns knappast mer uppskattade julklappar till katter än varma och mysiga kattbäddar, för även den mest aktiva katt vill sova gott efter en spännande och ansträngande dag. Eftersom katter är mycket känsliga för höga ljud är det desto viktigare att ge dem en plats att dra sig tillbaka till under julen. Det är vettigt att överraska din katt med en mysig, varm kattbädd, oavsett om du väljer en mysig filt, en kattgrotta att gömma sig i eller en klassisk korg. Katter älskar mysiga sovplatser!

Den fluffiga kattsängen Mochi

Mochi kattbädd i fint pastellrosa är ett dekorativt tillskott i din katts värld. Den är också särskilt mysig, bekväm och lättskött. Katten kan gona och må riktigt gott när den vilar för sängen är rund och har en särskilt flexibel, feelgood-beskaffenhet.

Sängen  är underbart mjuk och fluffig och håller nästan om kattens kropp när den sover, vilket ger en känsla av trygghet och säkerhet. Ett perfekt exempel på julklappar till katter.

Katt i kattsäng Mochi

Snygga matskålar som julklapp till katten

För utpräglade gottegrisar är julen ett perfekt tillfälle att kalasa rejält. Men du vill säkert inte överraska din kisse med delikata festmåltider endast till jul, utan varje dag. Och du vill säkert också servera dem flott. Hos oss hittar du mat- och vattenskålar för katter i många olika färger, former, material och storlekar. Det är en lyckad julklapp för katter som föredrar att dinera med stil!

Fler fantastiska julklappsidéer till katter

Leksaker, matskålar och sängar är några populära julklappar till katter. Men vi kan ge dig många andra idéer om du söker speciella presenter till din katt. Se några förslag nedan:

Du kan också hitta fler julklappar till katter i våran Julmarknad. Vi önskar dig och din katt en riktigt god jul!

Våra mest populära inlägg
5 min

Älskar min katt mig? 10 tecken som bevisar det

På grund av sitt ombytliga och hemlighetsfulla väsen visar katten ibland mer och ibland mindre hur den älskar sin ägare. Ibland uttrycker den sin kärlek på ett mer subtilt sätt, än vad katter vanligtvis gör det på. Men den välvillige kattkännaren kan ändå tydligt känna igen sin katts kärlek. Ju mer du litar på din instinkter – precis som din katt gör – kommer du att se och känna hur mycket din misse älskar dig.
8 min

5 tips för ett säkert julfirande med din katt

”Stilla Natt, Heliga Natt” – för katterna är julen ofta mindre fridfull och förknippas mer med stress och faror. Vi tipsar dig om när det kan vara på sin plats att vara lite försiktig och hur du kan undvika farliga situationer redan från början. Med följande fem tips i bakhuvudet kommer du att kunna fira julen säkert och avslappnat med din katt.