Julklappar till katter

Julgåvor för katt

Julafton är en mycket spännande dag för de flesta katter, särskilt om de får egna julklappar! Nedan får du flera tipps på julklappar till katter

En gåva är ett tecken på tillgivenhet och uppskattning, både för tvåbenta och fyrbenta! Ge din katt en julklapp och visa hur mycket den betyder för dig.

Du behöver inte fundera länge på vad som kan finnas på din kisses önskelista. Kattleksaker, skålar eller kattbäddar - det finns många bra sätt att överraska katten med spännande presenter. Vi har sammanställt de bästa julklappsidéerna som du garanterat kommer att kunna göra din älskling lycklig med. Läs mer nedan och få tips på julklappar för katter.

se_free_delivery_NC_2022_ab_1

Julleksaker med vänderot

Högst upp på katters lista över favoritsysselsättningar står för det mesta LEKA med stora bokstäver. Leksaker med vänderot (Valeriana officinalis) är därför alltid uppskattade julklappar till katter.

Leksaker med vänderot har också en betydande fördel för dig: till jul är frestelsen stor för katten att sysselsätta sig med allt spännande pynt som glittrar och glänser. Ljusslingor, julgranskulor och julgransglitter ligger brukar ligga illa till. Leksaker med vänderot är tilldragande och kan få katten att lämna dina juldekorationer i fred.

För att katten inte ska välja julgranskulorna som sitt nästa byte presenterar vi nu roliga leksaker som inte ens den lataste kisse kan få nog av.

Varför älskar katter vänderot?

Vänderot tillhör katternas favoritväxter.  Till skillnad från människor, där Valeriana officinalis har en lugnande effekt, reagerar de flesta katter euforiskt på denna ört.

Göms örten i en leksak är den särskilt intressant för din fyrbenta vän. Doften av vänderot motiverar katter att leka, rulla runt på leksaken och busa med den. Så enkelt kan du ge katten en extra rolig jul!

Ho, ho, ho! Valeriana-musen från Aumüller

Den populära musen Baldi från Aumüller passar perfekt till den kallare årstiden och under adventsveckorna - för nu har musen tagit på sig en röd tomteluva. Den är fylld med valeriana, kattmynta och dinkelskal som magiskt drar till sig lekfulla kissar och får dem att sysselsätta sig länge med leksaken. Alla fyllningsingredienser kommer från ekologisk produktion i Tyskland, är fria från skadliga ämnen och batchcertifierade. En lojal lekkamrat i julkostym!

julklappar till katter
julklappar till katter

Valeriana-isbjörnen: Ett gulligt besök från nordpolen

Julklappar för katter kan också ges bort före julafton, det har katten inget emot alls. Överraska din favorit med en lämplig leksak redan till advent!

Aumüller Flocke isbjörn med valeriana är omväxlande att leka med. Den är perfekt för några av katters typiska favoritaktiviteter, som att gnida och rulla sig mot eller "tvätta" med tungan.

Kattkudden är fylld med valeriana och utstrålar en stimulerande doft som tilltalar många katter. Doften uppmuntrar dem att leka och busa länge. Leksaken är även fylld med dinkelskal, vilka avger ett prasslande ljud när katten leker och gör isbjörnen Flocke ännu mer intressant.

En lugn jul tack vare leksaker med kattmynta

Inte alla katter är busiga och lekfulla. Beroende på ras och ålder finns det kissar som hellre tar det lugnt och lever livet avslappnat. Vi har också bra julklappsförslag för dessa.

Set: Isbjörn & pingvin med kattmynta kattleksaker

I vilda naturen stöter pingviner och isbjörnar inte på varandra, men hemma hos dig får de dela leksakslåda - och katt. Denna mjuka duo är ett sött par som gärna vill gosa och är den perfekta julklappen till din katt.

Kattleksakerna har fluffiga, mjuka plyschkroppar som är inbjudande att mysa med. Inuti plyschdjuren finns kattmynta, vars doft har en väldigt tilldragande effekt på många katter. De två nya lekkamraterna gör också intryck rent visuellt: de är snyggt vinterklädda med röda vinterhalsdukar med vita prickar på. Pingvinen bör också en toppluva. De vänliga ansiktena är broderade, så det finns inga lösa delar som katten kan svälja av misstag. Om du fortfarande letar efter en rolig julklapp till din kisse eller bara vill ge den två gosiga följeslagare under den kalla årstiden är denna uppsättning ett bra val!

julklappar till katter
julklappar till katter

Aumüller Reindeer Minis Silver Vine set med lekkuddar

Vad är det som doftar så fantastiskt här? Det kommer katten att fråga sig när Aumüller Reindeer Minis set med lekkuddarsöt rendesign levereras hem till er. De tre kuddarna är fyllda med örterna kattmynta och Silver Vine. Den behagliga doften av kattmynta är särskilt tilltalande för katter och stimulerar deras lekinstinkt. De torkade bladen från busken Silver Vine (klätteraktinidia), som härstammar från Asien, utstrålar också en diskret doft som är mycket tilldragande bland katter. Kombinationen av de två dofterna stimulerar katten att sysselsätta sig länge med kuddarna.

Lekkuddarna är broderade för hand och tillverkas i Tyskland under hög kvalitetsstandard. Kuddarna fylls på dagligen med örter i apotekskvalitet, vilket garanterar att de alltid doftar fräscht och särskilt starkt!

Katt leker med julpynt

Mysiga kattsängar för kallare årstider

Vad tycker katter annars om att göra, för utom att leka och äta? Exakt, sova! Det finns knappast mer uppskattade julklappar till katter än varma och mysiga kattbäddar, för även den mest aktiva katt vill sova gott efter en spännande och ansträngande dag. Eftersom katter är mycket känsliga för höga ljud är det desto viktigare att ge dem en plats att dra sig tillbaka till under julen. Det är vettigt att överraska din katt med en mysig, varm kattbädd, oavsett om du väljer en mysig filt, en kattgrotta att gömma sig i eller en klassisk korg. Katter älskar mysiga sovplatser!

Den fluffiga kattsängen Mochi

Mochi kattbädd i fint pastellrosa är ett dekorativt tillskott i din katts värld. Den är också särskilt mysig, bekväm och lättskött. Katten kan gona och må riktigt gott när den vilar för sängen är rund och har en särskilt flexibel, feelgood-beskaffenhet.

Sängen  är underbart mjuk och fluffig och håller nästan om kattens kropp när den sover, vilket ger en känsla av trygghet och säkerhet. Ett perfekt exempel på julklappar till katter.

Katt i kattsäng Mochi

Snygga matskålar som julklapp till katten

För utpräglade gottegrisar är julen ett perfekt tillfälle att kalasa rejält. Men du vill säkert inte överraska din kisse med delikata festmåltider endast till jul, utan varje dag. Och du vill säkert också servera dem flott. Hos oss hittar du mat- och vattenskålar för katter i många olika färger, former, material och storlekar. Det är en lyckad julklapp för katter som föredrar att dinera med stil!

Fler fantastiska julklappsidéer till katter

Leksaker, matskålar och sängar är några populära julklappar till katter. Men vi kan ge dig många andra idéer om du söker speciella presenter till din katt. Se några förslag nedan:

Du kan också hitta fler julklappar till katter i våran Julmarknad. Vi önskar dig och din katt en riktigt god jul!

Våra mest populära inlägg
8 min

5 tips för ett säkert julfirande med din katt

”Stilla Natt, Heliga Natt” – för katterna är julen ofta mindre fridfull och förknippas mer med stress och faror. Vi tipsar dig om när det kan vara på sin plats att vara lite försiktig och hur du kan undvika farliga situationer redan från början. Med följande fem tips i bakhuvudet kommer du att kunna fira julen säkert och avslappnat med din katt.
4 min

Sex skäl att inte ge bort en katt i julklapp

Har dina barn skrivit "katt" på önskelistan med vingliga bokstäver? Eller tycker din bror att små kattungar är "jättesöta"? Då kan det hända att en tanke på att ge bort en katt till jul föds. Men det är inte en bra idé! Vi förklarar varför katter inte passar som julklapp.
4 min

Kattlåda med eller utan tak för katten?

Kattlåda som kattlåda – eller? När du letar efter det passande ”hemlighuset” för din katt kan du, förutom olika storlekar och former förstås, välja mellan två huvudsakliga varianter – toaletter med eller utan tak. Men vilka fördelar och nackdelar har de två alternativen?