Alla hjärtans dag för hundar: tips på presenter

Alla hjärtans dag för hundar

Bästa vänner: Många vill överraska sin hund på Alla hjärtans dag.

Den 14 februari, dagen som firas till minne av den helige Valentin, handlar (nästan) allt om våra nära och kära. Numera uppmärksammar man inte bara sin partner med en present på Alla hjärtans dag, utan även gärna goda vänner. Och däribland ingår helt klart den egna hunden eller katten! Vi tipsar om presenter till hundar på Alla hjärtans dag.

Tid: Den vackraste presenten till hundar på Alla hjärtans dag

Hundar älskar att umgås med sin flock. Och flocken – ja, det är du! Oavsett om det handlar om soffpotatisar eller energiknippen, så gillar alla hundar att görs saker tillsammans. Så vad sägs om en lång promenad i skog och mark? Det gör du ändå redan varje dag? Då passar Alla hjärtans dag bra för att börja med en ny, gemensam hobby!

Nosarbete: alltid i nosens spår

Har din hud alltid nosen i marken? Då kan du ta med hunden på en gemensam spårrunda. Till exempel mantrailing. Det är lättast att klara det genom att gå en kurs på en hundskola. Framför allt de hundar som har jaktinstinkt i sig blir är eld och lågor, om de samtidigt får följa ett spår.

Men du kan också själv bygga in små spårövningar hemma eller på en promenad. Slå dig ner i soffan tillsammans med hunden och mys efter en lång promenad på Alla hjärtans dag och läs något som passar er båda.

Våra boktips:

  • “Hundens språk” av Turid Rugaas – Den här boken erbjuder en omfattande förståelse för hundars kroppsspråk och beteende, vilket kan hjälpa hundägare att bättre kommunicera med och förstå sina husdjur.
  • “Hundträning för kloka hundägare” av Anders Hallgren – Den här boken erbjuder praktiska råd och tips för träning och hantering av hundar på ett mänskligt och effektivt sätt. Den täcker ett brett spektrum av ämnen, från grundläggande lydnadsträning till problemlösning och beteendemodifikation.

Agility: möta utmaningar tillsammans

Agility främjar inte bara din hunds sinne och rörlighet, utan också relationen mellan er. Under en agilitykurs klarar ni av olika hinder tillsammans. Du göra det med vinnarskallen i dig satt på tid, eller bara ta det med ro helt efter hundens tempo.

Om du har en trädgård kan du bygga upp en egen liten agilitybana med slalomstänger, hinder och tunnlar och börja på Alla hjärtans dag.

Lär dig mer om agility med hunden. Du hittar ännu fler hundsporter i denna översikt över hundsporter.

Alla hjärtans dag för hundar
Vad kan det vara i det? Det finns många presentidéer för hundar till Alla hjärtans dag!

Nya hundleksaker på Alla hjärtans dag

Många hundar älskar leksaker. Smakerna är dock lite olika. Vissa tycker om det som är plyschigt och piper, andra föredrar vilda lekar med boll. Även intelligensleksaker eller lekrep är populära. Hundägare vet bäst vilken leksak deras fyrbenta älskling vill ha.

Vill du ha något alldeles speciellt på Alla hjärtans dag till din hund? Då hittar du här ett urval av de vackraste leksakerna för hundar till Alla hjärtans dag:

Plyschleksak till Alla hjärtans dag

Boll eller plyschdjur – kan du inte bestämma dig? Hur skulle det vara med den rosa lilla massagegrisen. Det är väldigt roligt för djuret och tar dessutom hand om tänderna. Rätt gulligt, men är det för litet? Då är denna flamingo med rep ett bra alternativ och med en längd på 35 cm även lämplig för större hundar.

Hundhjärtan klappar lite fortare: bollar till Alla hjärtans dag

Älskar din hund bollar och har fortfarande ingen chuckit! Ultraboll av naturgummi? Då är det en fantastisk Alla hjärtans dagpresent till ditt husdjur! För den här bollen hoppar, flyter och klarar även av envist tuggande.

Tuggleksaker

En klassiker att tugga på är Kong Classic, som även lämpar sig för lek. Du kan till exempel fylla den med en blandning av yoghurt och hundfoder, eller fylla den med tonfisk för speciella tillfällen och sedan frysa in. På så sätt har du alltid en bra överraskning i beredskap till din fyrbenta vän – även den 14 februari.

Leksak för smarta hundar

Många hundar tycker mycket om att roa sig med en intelligensleksak. För så snart den är fylld är det uppenbart vad uppdraget handlar om: Ta maten! Men hur ska det går till? Det finns ett stort urval av intelligensleksaker i olika svårighetsgrader.

Drömmar blir till verklighet – med dessa hundsängar

Många hundar gillar att sova mjukt. På Alla hjärtans dag passar det utmärkt att ge dem en present som kärleksfullt kommer att bädda in dem under många år. Och en snygg korg eller ett filt som skyddar soffan är något som även hundägare gillar. Här är ett urval av filtar och sängkläder för hundar till Alla hjärtans dag:

Ett skönt mystäcke är precis rätt för de kalla vintermånaderna. Det gör det härligt mjukt och skönt för hunden. Täcket är 180 x 105 centimeter stort har gott om plats för drömmar.

Önskas hjärtan? Vetbed Isobed SL med hjärta och tassar är glidsäker, fluffig och allergivänlig.

Presenter till äldre hundar på Alla hjärtans dag

Vill du ge något till en äldre hund med lite krämpor på Alla hjärtans dag? Då kan en ortopedisk hundsäng vara det bästa valet. Tack vare “minnesskumgummi” anpassar sig sängen till hundens kropp. Leder och ryggrad avlastas och kan återhämta sig.

Om du vill unna din hund en egen liten soffa kan du som alternativ välja en ortopedisk hundsoffa.

Vill du ge en säng med mycket plysch till din hund på Alla hjärtans dag, helst i rosa? Utseendemässigt är höjdpunkten på Alla hjärtans dag för hundar utan tvekan den gosiga sängen Princess – inklusive ett extra tyghjärta där hunden kan vila sitt huvud.

Tycker du att det blir för mycket rosa trots allt? Inga problem! Den kungliga liggplatsen finns också i en grå-blå variant: Mysig säng Prince.

Vill du visa att du älskar djur i hemmet? Trixies säng Lian har en rund form som gör den till en mysig ö att gosa in sig i. Den är den perfekta Alla hjärtans dagpresenten för hundar tack vare den kärleksfulla designen och texten “Love is a four legged word”.

Snyggt, men tyvärr är din hund för stor för den? För större hundar är Trixies gosiga säng lämplig. Den är inte bara mjuk, utan skriften visar tydligt vad som ligger dig varm om hjärtat: „Pets leave paw prints on your Heart.“

hund sover i sin hundsäng den har fått i present på alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag är ett utmärkt tillfälle att ge din hund en present som kommer att bädda ner den med kärlek i många år.

Läckert godis för hundar till Alla hjärtans dag

Kärlek går naturligtvis också genom (hundens) mage. Med läckra snacks kan du alltid göra din hund glad – även på Alla hjärtans dag. De passar också utmärkt som belöningsgodis vid gemensamma träningspass. Wolf of Wilderness snacks med mycket kött och vilda örter är särskilt läckra – och samtidigt artriktiga.

Letar du efter en present till Alla hjärtans dag för hundägare?

Vill du ge en hundägare en djurisk present på Alla hjärtans dag? Godis och leksaker passar särskilt bra. Det är bäst om du först tar reda på om hunden tål allt eller har särskilda preferenser.

Spannmålsfria snacks som Dokas köttbitar av torkad ank- eller kycklingbröstfilé eller Wolf of Wilderness Raw Snacks tolereras väl av de flesta hundar.

Valpägare eller framtida valpägare blir glada när de får syn på Trixie Junior mysuppsättning.

Vi önskar dig och din hund en riktigt mysig alla hjärtans dag tillsammans!

Våra mest populära inlägg
7 min

Älskar min hund mig? 10 tecken som bevisar det

Älskar min hund mig? När vi älskar någon, vill vi naturligtvis veta om den har samma känslor för oss som vi har för dom. Även på våra hundkompisar vill vi kunna läsa tecknen som de använder för att visa oss att vi också har en plats i deras hjärta. Men hundar har andra vägar för att visa sin kärlek. Och de kan inte säga “jag älskar dig” med ord. Tack vare detta hittar hundar andra älskvärda vägar för att visa oss deras kärlek. Det är mycket enklare än vi trodde att upptäcka dessa tecken. För förmågan att förstå våra älskade hundars språk vilar i oss alla.
5 min

10 tecken på att din hund är lycklig

“Hur ser jag att min hund är lycklig?” “Hur vet jag att det jag gör mot hunden är rätt och att den har det bra hos mig?” Det är frågor som många hundägare ställer sig. Sannolikheten att din hund är lycklig är särskild stor när den är upptagen. Det uppnår du bland annat genom att hitta på många olika aktiviteter med din hund. Till exempel genom att ägna en stor del av dagen åt gemensamma lekar. Även högvärdigt foder är avgörande för hundens fysiska och mentala hälsa och därmed för hundens positiva grundstämning. I slutändan är det bara den hormonella bilden som ger slutlig information om tillfredsställelsen av din älskade fyrbenta vän
5 min

Giftiga växter för hundar

Dosen gör giftet, men det är ändå viktigt att veta vilket gift din hund har intagit. Följande lista sammanfattar de vanligaste giftiga växterna för hundar så att veterinären kan behandla förgiftningen snabbt och du vet vilka växter du ska undvika i ditt hem.