Baka kakor för katter: Två Läckra Recept

baka kakor för katter

Muffinsformar är särskilt lämpliga för små kattkakor gjorda av fisk eller kött.

Är det din huskatts födelsedag och du vill skämma bort den lite extra? Då är kakor till katter alltid en bra idé. För riktiga kattkakor är inte så svåra att baka. Du kan komma igång direkt med våra två läckra receptidéer.

I den här artikeln hittar du två recept för att enkelt baka kakor för katter. Den första kattkakan är lämplig för kattungar som föredrar fisk. Den andra är perfekt för köttälskare.

Allt du behöver för att göra läckra kattkakor själv är en ugn och en muffinsbricka. Du kan få ingredienserna till de läckra kattkakorna i varje stormarknad.

Lätt som en plätt: Baka kakor till katter

Kattkakor som du bakar själv har många fördelar: Som tur är är det så enkelt att göra kattkakor att även helt nybörjare kan göra det. Dessutom vet du exakt vad som finns i en tårta för katter. På så sätt kan du även ta hänsyn till din katts allergier .

Obs:
För recept med mejeriprodukter som smör eller ost är det bättre att använda laktosfria produkter. Många katter tolererar inte mjölksocker (laktos).

Ett annat plus om du själv bakar kakor till katter: en sådan kattkaka innehåller bara hälsosamma ingredienser. Eftersom det inte finns några färgämnen eller konserveringsmedel.

Recept #1: Tårta för katter med tonfisk

Låt oss börja med ett recept för fiskälskare bland kattfinsmakare.

Ingredienser

  • 100 gram konserverad tonfisk utan olja
  • 3 msk färskost (gärna laktosfri)
  • 1 rått ägg
  • Muffinsformar

Förberedelse

Innan du börjar bör du förvärma ugnen till 180 grader.

Lägg sedan tonfisken i en skål och mosa fint med en gaffel. Blanda sedan i osten och ägget.

Nu kan du lägga muffinsformen på plåten, fylla i smetblandningen och sätt in den i ugnen. Gräddningstiden är ca 15 minuter.

Innan du serverar den lilla kattkakan ska du ta bort pappret från Muffinsformen. Se också till att kakan till katten har svalnat helt.

Tips:
Som ersättning för ljuset kan du använda ett Tuggpinne i toppen av tårtan.

SE_Summer_WetFood_General_ab_1

Recept #2: Tårta för katter med nötkött

Om din fyrbenta kisse är mer av ett köttlag, kommer den att älska en lever- och köttfärspaj.

Ingredienser

  • 100 gram oxlever
  • 100 gram nötfärs
  • 3 matskedar vatten
  • 1 äggula
  • 2-3 kvistar färsk basilika
  • Muffinsformar

Förberedelse

Värm först ugnen till 160 grader.

Tvätta sedan nötlevern, torka den och skär den i mycket små bitar.

Sedan blandas den hackade oxlevern ihop med nötfärsen, äggulan och vattnet. Hacka till sist basilikastjälkarna väldigt fint och blanda i dem i smeten.

Häll smeten i formarna eller muffinsformarna och sätt in i ugnen (mitten av ugnen). Gräddningstiden är cirka 35 till 40 minuter.

Samma sak gäller här: Låt kattkakan svalna helt för att inte riskera en bränd nos.

Tårta för katter: Vilka alternativ finns det?

Om du inte vill göra kattkakor eller bara vill prova något annat, se till att kolla in våra kattkakorrecept se hemgjorda kattkex.

Du hittar också massor av dem i zooplus onlinebutik Kattsnacks och godsaker för speciella tillfällen.

Våra mest populära inlägg
3 min

Baka kattkex: snabbt, enkelt och gott

Att baka kattkex själv är inte så svårt. Fördelarna med hemlagade kattkex är: att baka är roligt, du vet exakt vad de innehåller och din katt gillar dem. Här får du tre läckra recept på DIY kattkex.
5 min

Gör kattglass själv: 5 utsökta receptidéer

På sommaren är det högsäsong för glass och det ger svalka. Också katter blir glada över att få lite svalka när det är varmt. Skulle du inte vilja överraska din pälskling med en glass som omväxling? Vi reder ut om glass är farligt för katter och visar hur du själv gör kattglass hemma!