Kattillbehör för sommaren: 11 somriga tillbehör för solälskande katter

Kattillbehör för sommaren

Under den varma årstiden är katter särskilt glada över tillbehör som gör det lättare för dem att klara av värmen.

Det kattillbehör som din pälskling behöver inför sommaren är precis det den alltid behöver: gott om tid för att sova, slappna av och äta – och självklart massor av mysiga stunder! De kattillbehör vi rekommenderar här, för att den ska kunna njuta av sommaren ännu mer, är dessutom inte särskilt dyra.

Vilka tillbehör behöver min katt i sommar?

Ryggsäck-bärväska “Sightseeing”

Sedan de två katterna, som reser runt i Asien med sin ägare i ryggsäck och blev kända via sociala medier, har många kattägare haft det som sin dröm. Nämligen att alltid kunna ha de älskade katterna med sig på resor eller utflykter – nästan som en bebis lindad i en bärsjal.

Ryggsäck-bärväskan Sightseeing förverkligar nu denna dröm. I den bekväma ryggsäck-bärväska kan katten följa med dig på turer. Det behöver ju inte precis vara en vildmarksexpedition! Katter är ju ändå överlag väldigt knutna till den plats där de bor.

Men om du ändå vill ta med din älskade katt på en utflykt, kan den glädjas över följande funktioner: Ryggsäcken har ett stort hopfällbart nättak, så att dina älskade katter får en bra utsikt. Naturligtvis även den kanske inte fullt så vackra utsikten på vägen till veterinären. För denna ryggsäck passar bra även för sådana transporter.

PetSafe® Vattenfontän “Butterfly”

Särskilt under de varma månaderna blir din älskade katt glad när den kan svalka sig vid en dricksfontän. Därför är en dricksfontän som kattillbehör ett måste på sommaren. Att kombinera vattenskålar och en dricksfontän rekommenderas också.

Det finns dricksfontän och skålar i många olika utföranden, material och storlekar. Så det finns alldeles säkert finns något som passar perfekt för just din katt.

För katter är det oerhört viktigt att de får i sig tillräckligt med vätska, bland annat för att förebygga allvarliga njursjukdomar. Därför bör du just under sommaren hellre utfodra med våtfoder eftersom det innehåller mycket vätska.

Torrfoder bör endast ges som komplement, eftersom andelen vätska i torrfodret är betydligt lägre. Om katten äter mycket torrfoder är det desto viktigare att den dricker extra mycket vatten. Det bör aldrig stå direkt intill matskålen, utan placeras på olika andra ställen.

Foderautomat för att hålla fodret färskt

Använd denna foderautomat om du arbetar hemifrån dagtid eller om du planerar att resa bort över helgen. Den batteridrivna foderautomaten C300 garanterar att din trogna fyrbenta vän får rätt mängd foder vid rätt tidpunkt.

Perfekt för de varma månaderna är att den här automaten håller torr- eller våtfodret färskt i tre kylda foderfack som är lätta att rengöra och som hålls fräscha av ett kylaggregat.

Kattillbehör för sommaren – Kylmatta för katter 

När din älskade katt är utmattad av resan eller helt enkelt av det fina i att inte göra något alls, blir den glad över en plats där den kan ta sig en mysig tupplur.

Men på sommaren bör den här platsen vara lite uppfriskande. Därför är det en bra idé att ha svalkande mattor som katten kan vila på och tanka ny energi. Våra älskade katter har ju alltid många underbara äventyr framför sig som ska orkas med.

Speciellt när det blir så varmt på sommaren är det skönt när katten sitter på en kylmatta och kan hålla både huvud och kropp kallt. Mattan är fylld med kylande gel och svalkar katten i flera timmar utan vare sig el eller vatten. Men var försiktig så att din katt inte blir nerkyld. Därför bör du alltid hålla lite koll på den.

Kattskyddsnät med ståltrådsförstärkning

Om din katt är en innekatt, men som ibland tittar på de förbiflygande fåglarna från balkongen och njuter av sol och fågelkvitter, rekommenderar vi kattnät med ståltrådsförstärkning. Även om din älskade katt biter kraftigt, klarar materialet det – precis som väderpåverkan och UV-ljus.

Trots det bör du naturligtvis aldrig lämna din katt utan uppsikt. Eftersom maskstorleken är liten, tre gånger tre centimeter, är nätet även lämpligt för kattungar.

SureFlap kattlucka med mikrochip Connect

Denna kattlucka är ett utmärkt tillbehör för katter, särskilt på sommaren. För den gör att du kan styra den via en kostnadsfri app med din smartmobil. SureFlap Hub, som säljs separat, överför data från kattluckan direkt till din mobil.

På så sätt kan du inte bara kontrollera när katten går ut och in i huset, utan även kontrollera upplåsnings- och låstiderna, överallt och när som helst.

När dina djur är registrerade öppnas fyrvägsluckan bara för dem och skickar ytterligare information och statistik om hur djuren går in och ut direkt till din smartmobil.

Kattluckans sensorer fångar upp dina husdjurs mikrochip-nummer och hindrar på så sätt främmande inkräktare från att komma in.

Det gör att det verkligen bara din katt som tar sig förbi den inbyggda “dörrkontrollen”. Hon-och hankatter i grannskapet måste stanna utanför och kan inte tränga sig in på din katts revir.

Självrengörande kattlåda

Särskilt när det är varmt kan obehaglig lukt bli ännu mer intensiv. Då kan den självrengörande kattlådan PetSafe ScoopFree Ultra hjälpa till och är ett perfekt addition som kattillbehör för sommaren.

Kattlådan har en inställbar rengöringscykel. Du kan ställa in när krattan automatiskt ska kratta bort fasta ämnen till det förseglade avfallsfacket efter att toaletten har använts och när katten ska få ren sand. Det gör att du inte längre behöver bry dig om att göra rent kattlådan varje dag!

Perfekt också när du någon gång vill resa bort över helgen.

LittyCat kattströ avfallshanteringssystem

Detta kattillbehör är en riktig bra hjälp på sommaren, eftersom avfallshanteringssystemet blockerar lukter.

LittyCat kattströ avfallshanteringssystem är speciellt utformat för att på ett hygieniskt sätt förvara innehållet i kattlådan tills det kastas i soptunnan. Det smarta hygieniska tryck-och-bort-låset gör att det smutsiga ströet helt enkelt försvinner i hinken med ett knapptryck.

Den kapslas in i en folieslang i flera lager, så att inga dåliga lukter kan tränga ut.

Katthus

Katter älskar äventyr. Lika viktigt för dem är dock att de regelbundet drar sig tillbaka på platser där de under långa tupplurer kan tanka på ny energi. Då är det fint med mysiga sängar och liknande.

Men eftersom katten tycker om att ligga på flera olika platser, är katthuset Maisonette ett lämpligt alternativ. Huset är ett bra val, särskilt som kattillbehör på sommaren. För här kan din älskling dra sig tillbaka i skuggan. Det lilla huset i trä är också perfekt för utomhusbruk.

Förresten är stugan också perfekt för små hundar. Taket är av bitumentakpapp och ger ett effektivt skydd mot solens strålning och värme, framför allt när det är mycket varmt. Dessutom kan katten eller den lilla hunden njuta av utsikten över trädgården, balkongen eller vardagsrummet från taket.

Lamellerna vid ingången till sovgrottan garanterar dessutom att din älskade katt får en trygg och dragfri tillflyktsort. När katten har fått ny energi kan den bege sig ut på äventyr igen.

Fästingkrok med LED

Upptäck Trixie fästingkrok med LED – den perfekta följeslagaren för att hålla din katt parasitfri under sommaren! Med dess smarta design blir det enkelt och bekvämt att avlägsna oönskade fästingar från pälsen. Den ergonomiska kroken, utrustad med ett praktiskt clip och en integrerad LED-lampa, gör det möjligt att snabbt upptäcka och säkert ta bort fästingarna, även i mörk eller lång päls. Med denna effektiva fästingkrok minskar du risken för fästingsrelaterade sjukdomar och håller din pälskling trygg och frisk i sommarsolen. Ge din katt den bästa omsorgen och välj Trixie fästingkrok med LED för en bekymmersfri sommar!

Kitty pool med flytleksak

Även en kattpool är ett utmärkt kattillbehör för sommaren. För katter som gillar vatten erbjuder är Kitty pool med flytande leksak en härlig underhållning för svalkande vattenlek! Dessutom blir det intressant för din älskade katt när du lägger en gobit på flytleksaken.

Den flytande leksaken är färgad med livsmedelsfärg. Det gör den helt ofarligt för katten. Under vintermånaderna kan det roliga kattbadet enkelt stuvas undan utan att ta mycket plats eftersom det är lätt att fälla ihop. Den pärlemorskimrande botten i förstärker vattenreflexerna och ger katten ett spännande skådespel som har en magiskt attraktionskraft.

Oavsett vilka kattillbehör för sommaren du väljer, så önskar vi dig en underbar sommar tillsammans med din sockersöta gosekatt! PS. Och om hettan blir för mycket kan ni läsa här om hur ni kan göra kattglass själv!

Våra mest populära inlägg
5 min

Älskar min katt mig? 10 tecken som bevisar det

På grund av sitt ombytliga och hemlighetsfulla väsen visar katten ibland mer och ibland mindre hur den älskar sin ägare. Ibland uttrycker den sin kärlek på ett mer subtilt sätt, än vad katter vanligtvis gör det på. Men den välvillige kattkännaren kan ändå tydligt känna igen sin katts kärlek. Ju mer du litar på din instinkter – precis som din katt gör – kommer du att se och känna hur mycket din misse älskar dig.

8 min

5 tips för ett säkert julfirande med din katt

”Stilla Natt, Heliga Natt” – för katterna är julen ofta mindre fridfull och förknippas mer med stress och faror. Vi tipsar dig om när det kan vara på sin plats att vara lite försiktig och hur du kan undvika farliga situationer redan från början. Med följande fem tips i bakhuvudet kommer du att kunna fira julen säkert och avslappnat med din katt.