Hund

5 min

10 tecken på att din hund är lycklig

“Hur ser jag att min hund är lycklig?” “Hur vet jag att det jag gör mot hunden är rätt och att den har det bra hos mig?” Det är frågor som många hundägare ställer sig. Sannolikheten att din hund är lycklig är särskild stor när den är upptagen. Det uppnår du bland annat genom att hitta på många olika aktiviteter med din hund. Till exempel genom att ägna en stor del av dagen åt gemensamma lekar. Även högvärdigt foder är avgörande för hundens fysiska och mentala hälsa och därmed för hundens positiva grundstämning. I slutändan är det bara den hormonella bilden som ger slutlig information om tillfredsställelsen av din älskade fyrbenta vän
5 min

Sex skäl att inte ge bort en hund i julklapp

Många barn längtar efter en djurkompis och på åtskilliga önskelistor till jul står att läsa ”Jag vill ha en hund!” med vingliga bokstäver. En hund i julklapp? Det som låter så gulligt är dock ingen bra idé! Inte heller som julklapp till en vuxen, förresten. Här kan du läsa om sex viktiga anledningar till varför hundar inte passar som julklapp.
4 min

Baka till hunden: tre läckra recept

Fyller din hund år? Då kanske hen får en ny leksak i present! Vill du fira dagen ordentligt kan du också baka en smaskig hundkaka, det är inte så svårt att baka till hunden. Här hittar du tre recept som din hund säkert kommer att tycka om.
8 min

Hundens näringsbehov

Torrfoder, våtmat, ekologisk mat, BARF eller hemlagat vad är viktigt att tänka på när det kommer till hundens näringsbehov? Oavsett vad du väljer är det viktigt att din hund får alla näringsämnen den behöver. Men vad behöver hunden för att förbli frisk, glad och vital? Via vilka näringsbeståndsdelar absorberar hunden näringsämnen och vad händer vid underskott eller överskott?
5 min

Varför slickar min hund mig?

Men att ha en sliskig tunga på huden tycker vissa hundvänner är underbar, andra inte. Men en fråga finns ju kvar: Varför slickar min hund mig? Denna artikel förklarar varför hundar visar den gesten så ofta.
9 min

Terapihundar

De sänker blodtrycket, reducerar emotional stress och främjar vårt sociala välmående: hundar har en stort positiv påverkan på oss människor. Det används allt oftare i terapier, som till exempel språk- och ergoterapin, fysio- och psykoterapin. Dock hur är terapihundar egentligen? Vad ska de kunna och vilka hundar lämpar sig för terapijobbet?
9 min

Aggressiv hund: träningstips

Det finns hundar som morrar, skäller, visar tänderna och till och med biter. En aggressiv hund kan vara en allvarlig belastning för samlivet mellan hund och människan. Men varför blir vissa hundar aggressiva och andra inte? Vad kan man göra för att förhindra aggressivt beteende?
9 min

Ungersk Vizsla

Ungersk Vizsla räknas som insidertips bland jägare. För den är inte bara lättränad och klok, den är även en mångsidig och uthållig kompis för jakten och hundsporten.
10 min

Dvärgpudel

Cirka sex kilo, tätt packad pudel-power – den lilla dvärgpudeln förenar den ädla rasens alla fördelar i sig och är mycket populär. Inte konstigt: den kloka hunden är inte bara smart, utan en äkta multitalang, som gärna följer med sin familj överallt.
11 min

Berner Sennenhund

Dürrbächler, Gelbbäckler, Vieräugler? Den tidigare gårdshunden från Berner Oberland är känd under många namn och uppskattas idag över hela världen som familjehund. Sina människor bemöter en Berner Sennenhund med en stor portion kärlek och värme – även om de ute i naturen föredrar snö och kyla.
7 min

Vandring med hund – äventyr i vardagen

Oavsett om det handlar om mindre vandringar i närområdet, dagsturer under helgen eller en hel vandringssemester med hund, så är vandring med hund en djurvänlig hobby för team som består av människor och djur.
2 min

Flyga med hund

Det spelar ingen roll om du har tänkt flytta till utlandet eller åka på en längre utlandssemester i ett land långt borta. Några gånger kan man inte undvika att ta med hunden på flyg, att flyga med hund betyder alltid stress för ett hunden. Detsamma gäller tillvänjning till en ny miljö och ett ovant klimat. Därför borde du inte ta lätt på den här risken. Men om du förbereder dig på rätt sätt inför resan kommer den också att bli uthärdlig för hunden.
5 min

Träna valpen att gå i koppel

En bra linförighet är för valpen en av de viktigaste grenarna i hundträningen. Men hur tränar man valpen att gå i koppel? Med lite kunskap och mycket tålamod är träningen inte så svår. Vi visar steg för steg, vad som är viktig för linförigheten i valpåldern.
11 min

Valpträning

Valpträning, ju tidigare desto bättre? För valpens fostran stämmer detta motto garanterad. Små hundar är nyfikna och möter världen helt förutsättningslös. Det kan man använda för att lära hunden på ett lekfullt – men också konsekvent – sätt vad som förväntas av den.
4 min

Min valp biter: vad gör jag?

Från en ålder på sex veckor har valparna 28 vassa små tänder, som de älskar att använda. Dessa mjölktänder är i början endast obehagliga och förorsakar ännu inga allvarliga skador. Ändå ska varje hundägare se till att dess pälsnos snabbt lär sig bett-blockeringen. Vad gör jag när valpen biter mig?
Våra mest populära inlägg
Hund Hundutfodring

Vilken mänsklig föda får hundar inte äta?

Hundar bör egentligen bara få foder som är anpassat för dem, även om hundar förr, och delvis också idag, har haft status som restätare. Men det är självklart tillåtet med en liten läckerbit som mellanmål då och då – under förutsättning av att hunden mår hälsomässigt bra av det. Dock är vissa livsmedel för människor riktigt skadliga för hundar – ja, faktiskt också giftiga. Därför finns det en hel del som hunden inte får äta. Människorna i familjer med hund bör därför ha ordentliga kunskaper om vilka livsmedel som kan skada vovven. Om olyckan är framme och hunden äter något som den inte borde ha ätit rekommenderar vi att du omedelbart uppsöker en veterinär du litar på. Hon eller han kommer att fråga dig om hur mycket hunden fick i sig av livsmedlet och hur lång tid som gått. Veterinären kommer sedan att börja behandlingen med utgångspunkt i den här informationen. Tyvärr kommer hjälpen ofta för sent för hunden. Därför bör du undvika att den får i sig de livsmedel som den inte tål. Men skulle den å andra sidan få i sig något opassande bör du handla snabbt för att kunna rädda hunden.
Hund Hundraser

Golden Retriever

Golden retriever är en medelstor, barnvänlig hund och en idealisk familjehund. Den anknyter väldigt lätt till människor och är lätt att uppfostra, men pälsen kräver skötsel och hunden behöver mycket träning.
Hund Hundraser

Labrador Retriever

Lydig, människokär och allsidig. Den mellanstora Labrador Retrievern är extremt populär som familjehund, men som ursprunlig arbetshund måste den också utmanas fysiskt och mentalt.
Senaste artiklar
Hund Hunduppfostran

Terapihundar

De sänker blodtrycket, reducerar emotional stress och främjar vårt sociala välmående: hundar har en stort positiv påverkan på oss människor. Det används allt oftare i terapier, som till exempel språk- och ergoterapin, fysio- och psykoterapin. Dock hur är terapihundar egentligen? Vad ska de kunna och vilka hundar lämpar sig för terapijobbet?
Hund Hundraser

Ungersk Vizsla

Ungersk Vizsla räknas som insidertips bland jägare. För den är inte bara lättränad och klok, den är även en mångsidig och uthållig kompis för jakten och hundsporten.